IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Oyun Bilgisayari Secerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Oyun bilgisayarindaki bilesenlerin basinda yuksek nesil ekran karti ve islemci yer almaktadir. Daha sonrasinda anakart ve ramlerin onceligi gelmektedir. Oyun bilgisayari sadece icerisinde bulunan iyi bilesenlerden olusmaz cevre bilesenlerinin de iyi olmasi lazim. Ornegin; klavye, mouse ve monitor gibi.

Oyun bilgisayarinda bulunun ekran karti minimum video grafik bellegi 4gb olmali. Daha yuksek olarak kabul edilen 8, 12 GB ve daha ustu gibi video kartlari gereklidir. Islemcide daha cok secenek vardir. Ekran kartiniza gore islemci secmek cok onemlidir. Ornegin; RTX 3090TI gibi bir ekran kartinin i9 12900f gibi bir islemci ile en uygun hale getirebiliriz. Bilgisayar icerisinde yaptigimiz degisIklikler monitorumuz ve cevre birimlerini de etkiliyor.

Ornegin; yukarida verdigimiz ornekteki gibi bir sisteme sahipseniz monitorunuzun iyi ozelliklere sahip olmasi gerekiyor.

Online oyunlarda ozellikle 1.sahis FPS oyunlarinda FPS degeri ve Hz degeri cok onemlidir. Iyi bir sisteminiz olsa da cevre birimlerini iyi secmeniz gerekiyor.

Yuksek nesil monitore ornek olarak; 144Hz yenileme hizina sahip bir monitor ya da daha ustu 165,240 360 Hz yenileme hizina sahip monitorler tercih edilmelidir. Bunlarin olmasinin bir zorunlulugu yoktur. Satin almis oldugunuz sistemi daha iyi kullanabilmek icin bu oneriler gereklidir. Ornegin ekran karti RTX 3090 ti olan bir sistemin oyunlarda alacagi ortalama FPS(saniye basina kare) 300-400 iken, 60 Hz yenileme hizina sahip bir monitorde siz sadece 60 FPS gorebileceksiniz ne kadar yuksek Hz yenileme hizi o kadar yuksek FPS kare hizi anlamina gelir.

Fiyat performans oyun bilgisayarlari sadece sizin oynamak istediginiz oyunlari oynatabilen oyun bilgisayarlaridir. Oynamak istediginiz oyunlarin sistem gereksinimlerine gore bilgisayar toplayabilirsiniz. Topladiginiz sistem farkli bir oyun oynamak istediginiz de oynamak icin aldiginiz sistemden daha yuksek performans gerektirebilir. Bu sebepten dolayi ileriyi dusunup daha yuksek nesil bir oyun bilgisayari secmeniz cok onemli. Surekli artan fiyatlari da hesaba katmamiz lazim.



ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık