28.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
MasterChef Tatli Dilek Tarifi
MALZEMELER
1. asama icin Vanilya Cubugu Taze Zencefil Krema Sut 2. asama icin Yaprak Jelatin Yumurta Sarisi Toz Seker Alt Tabani Icin Malzemeler (Karamel) Nescafe Toz Seker Bal Kestane Sekeri Sosu Bal Taze Feslegen Kestane Sekeri Krema Sifon Kek Icin Malzemeler Un Murekkep Baligi Murekkebi Bronz Toz Boya (Keki Suslemek Icin) Beyaz Pralin Yumurta Beyazi Tuz Ust Cikolata Dekoru Icin Malzemeler Yag Bazli Toz Siyah Gida Boyasi Dekor Jelatini (Ekipman) Beyaz Para Cikolata Kakao Yagi Suslemek Icin Bogurtlen Frambuaz Altin Cilek Frenk Uzumu Kumkuat TARIF Oncelikle bir tencereye krema, sut, rendelenmis zencefil ve vanilya cubugu koyularak kaynayincaya kadar surekli karistirilir. Diger tarafta baska bir tencerede yumurta sarisi ve toz seker kisIk ates uzerinde devamli karistirilir. Kaynamadan ilitilan yumurta sarisi ve sekerin icin kaynamis olan sut, krema karisimi yavas yavas karistirilarak eklenir. Karisimin icine daha onceden suda bekletilmis olan yaprak jelatinler ilave edilir. Elde edilen karisim iki ayri karistirma kabina esit miktarda paylasilir. Daha sonra bir tava icerisinde toz seker karamel kivamina getirilir ve ardindan bal eklenir. Karamel sogumaya basladiginda ikiye bolunen creme fontananin birine eklenir. Nescafe de eklenerek karistirilir. Servis bardaklarinin en altina esit miktarda pay edilir. Pay edilen creme fontanalar sogutucuya atilir ve dondurulur. Dondurma islemi tamamlandiktan sonra kalan zencefilli creme fontana da esit miktarda servis bardaklarina pay edilir. Dondurma islemi bu asamadan sonra da yapilir. Kestane sosu icin bir tavaya kestane sekerleri alinarak kasIk ile ezilir. Uzerine bal ilave edilerek kaynatilir. Feslegen yapraklari ayiklanir, ince ince dogranir ve eklenir. Kaynayip kivam aldiktan sonra bir kenara sogumasi icin birakilir. Daha sonra bu sos, donan creme fontanalarin uzerine pay edilerek tekrar dolaba koyulur. Sifon kek icin bir karistirma kabina beyaz pralin, yumurta beyazi, tuz ve un, murekkep baligi murekkebi ile ilave edilir. Ardindan iyice kopurene kadar cirpilir. Sifonun icine doldurulup kapagi kapatilir. 2 adet gaz tupu icine doldurularak karton bardaklara sIkilir. Ardindan mikrodalga firindan 40 saniye 1 dk kadar pisirilir. Bardaklar kesilerek cikarilan keklerin ustu bronz toz boya ile kaplanir. Cikolata dekoru icin kakao yagi eritilir. Yag bazli toz siyah boya ile karistirilir. Daha sonra sogutulan dekor, jelatinin uzerine firca ile yayilir. Bu islemden sonra dekorlar dondurulur. Beyaz para cikolatalar eritilir ve sogutularak jelatinlerin uzerindeki kakao yaglarinin uzerine ince bir tabaka seklinde yayilir. Servis bardaklarinin uzerini kapatacak sekilde kesilir. Dolapta bekleyen creme fontanalar uzerine bir cimbiz yardimi ile sifon kekler pay edilir. Ardindan bogurtlen, frambuaz, altin cilek, frenk uzumu ve kumkuat ile etrafi suslenir. Yapilan cikolata dekoru ile uzeri kapatilir. Creme Fontana hazir. ALİNTİ ~ |
|
|