IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
En Iyi Stres Azaltma Teknikleri


Stres kaygiya yol acabilir ve elbette ne birinin ne de digerinin hayatimizda olmasini istemiyoruz. Bu nedenle, onlardan kacinmak icin mumkun olan her seyi yapmaliyiz. Cogu zaman nereden baslayacagimizi bilmedigimiz dogrudur ve bu biraz yardim gerektirir. Bu yazimizda stresi azaltmak icin kullanabileceginiz bazi teknikler gosterecegiz.

Saglikli Beslenin
Saglikli beslenmek stresi azaltmanin yontemlerinden biridir. Bazen, cok temel bir gercek olmasina ragmen beslenmenin zihinle iliskisini unutuyoruz. Cunku iyi bir diyet ile stresi azaltabiliriz. Diyetten kasit yemek yemeyi birakin degil elbette. Diyetten kasit saglikli ve dengeli beslenmedir. Sebze, meyve, et, balik gibi protein ve karbonhidratlarin da yer aldigi bir dengeli beslenmeden bahsediyoruz. Eger bu konuda bir bilginiz yoksa kendinizi uzman ellerine birakmanizi tavsiye ederiz.

Her Gun Egzersiz Yapin
Fazla zamaniniz olmasa bile her gun egzersiz yapmalisiniz. Cunku bununla birlikte, biriktirdiginiz tum bu baskilari stres seklinde ortadan kaldiracaksiniz. Ayni zamanda gercekten onemli olan kardiyovaskuler ve solunum fonksiyonlarini da iyilestireceksiniz. Endorfinleri artirarak kendimizi cok daha iyi, daha fazla enerji ve daha fazla ruhla hissedecegiz. Bu da olaylari farkli gormemizi saglayan daha olumlu bir vizyona donusuyor ve ihtiyacimiz olan da bu.

Nefes Kontrolu
Fiziksel egzersizin kendisine ek olarak, nefes alma tekniklerini de aklimizda tutmaliyiz. Cunku dogru nefes alarak stresi her zaman uzak tutabiliriz. Yataga gittiginizde baslayabilirsiniz cunku bu, ortaminizin daha sakin olacagi bir donem olacaktir. Yatakta uzanirsiniz ve derin nefesler almaya baslarsiniz, nefes alirken karninizi sisirirsiniz ve nefes verirken tum havayi yavas yavas serbest birakiriz. Birkac kez tekrar ve sonra saymaya basliyoruz. Yani ayni yontemi uyguluyoruz ama havayi biraktigimizda bunu iki kez yapiyoruz, sonra uc kez ve 10’a kadar veya siz uyuyana kadar.

Simdiki Zamanda YasaEn Iyi Stres Azaltma Teknikleri
Gecmisi ve her seyden once gelecegi dusunme egilimindeyiz. Evet bu kacinilmaz ama stresi azaltmak istedigimizde bunu kontrol altina almaliyiz. Bu nedenle, simdiyi yasamaniz, onunuzdekileri duzenlemeniz, ancak ne olacagi konusunda fazla endiselenmemeniz tavsiye edilir. Cunku o geldiginde, harekete gecmek ve dusunmek icin zamanimiz olacak. Neden kendimizin onune geciyoruz? Yani bugune odaklandigimizda ve her gecen gun daha cok keyif aldigimizda, olaylara daha olumlu bir sekilde baktigimizda, strese kapi araliyoruz ama disari cikmasi icin.

Olumsuz Dusunceyi Tespit Edin ve Ortadan Kaldirin
Kulaga cok kolay gelse de, her zaman oyle degil. Olumsuz dusunceler, korku uretmemize ve bunun sonucunda kaygi duymamiza neden olan seydir. Bu nedenle aklimiza geldiklerinde bunlara dikkat etmemeliyiz. Dahasi, yaptigimiz aktiviteyi bir baskasiyla degistirmek icin durdurmaya calisiriz ya da en sevdigimiz sarkiyi mirildanmaya bile baslariz. Bize hicbir faydasi olmayan o olumsuzlugu kirma yontemleridir. Onlara boyun egmedigimiz ve baska konulara odaklandigimiz zaman onlar da pesimizi birakmaz.

Hayir Demek, Stresi Azaltmak icin de Sagliklidir
Stresi azaltmak icin gerektiginde de hayir demeliyiz. Bazen korkudan ya da kimseye devretmek istemedigimiz icin sirtimizda buyuk bir yuk ile devam ediyoruz: is, ev, aile ve cok daha fazlasi stresin hayatiniza girmesine neden olabilir. boylece ihtiyac duydugunuzda her zaman yardim isteyin, bu hem iliskilerinize hem de kendi sagliginiza fayda saglayacak bir seydir. Sunu unutmayin: ‘Bir cozumunuz varsa endiselenmeyin, yoksa da endiselenmeyin’.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık