IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Oksuruge Iyi Gelen Kolay Uygulanan Dogal Yontemler Nelerdir?


Kis aylarinin hastalikla dolu yuzunu gordugumuz su gunlerde gribal enfeksiyonlarin kolayca yayilmasi hepimizin sagligini tehdit etmektedir. Soguk alginligi burun akintisi esliginde devam eden enfeksiyonlarin akcigere inmesi sonucunda meydana gelen oksuruk hayat kalitemizi oldukca dusurmektedir. Bu denenle oksurugumuzu kesebilmek adina farkli yontemler denemek careler aramak isteriz. Oncelikle yapmamiz gereken sey en yakin saglik kurulusuna basvurarak hekimimizin verdigi bilgiler dogrultusunda hareket etmek olmalidir. Cunku rahatsizligimizin boyutu enfeksiyon degerimiz sadece evde uygulayacagimiz dogal yontemlerle gecirebilecegimiz durumda olmayabilir. Bahsedecegimiz dogal yontemleri ise oksurugumuzun daha kolay gecmesi icin, rahatlatici birer unsur olarak kullanmaliyiz.

Oksurugu rahatlatan hatta kesen bitki caylarinin hazirlanis formu gayet basit olmakla birlikte kaynamis su icerisinde atacaginiz bitki yapraklari (ekinezya,ihlamur,yesilcay,kusburnu vb.) bir sure demlenmesini bekledikten sonra icilerek tuketilebilir. Gunde birkac kez yapacaginiz karisimlari icmek bogazinizi ve gogsunuzu rahatlatacak icerideki balgami disari atmanizi kolaylastiracaktir. Simdi zaten oksurukle mucadele ederken daha fazla yormadan hayatinizi biraz olsun kolaylastiracak bu caylardan/karisimlardan ornekler verecegiz.

Yaseminli Portakal CayiOksuruge Iyi Gelen Kolay Uygulanan Dogal Yontemler Nelerdir?
Dunya uzerindeki en guclu C vitamini kaynaklarindan biri olan portakal ayni zamanda bol miktarda d vitamini de icermektedir. Portakal icerigindeki antioksidanlar sayesinde ozellikle akciger ve karacigerdeki toksinlerin atilmasini, vucudunuzdaki enfeksiyonun hizla gerilemesini saglar. Yasemin de metabolizmayi calistirirken bir taraftan enerji verir ve akcigerdeki toksinlerin atilmasina yardimci olur.

Hazirlanisi:

1 adet dilimlenmis portakal, 30 gram yasemin cayi,25 gr dilimlenmis taze zencefil ve bal kullanarak yapacaginiz bu sifa kaynagi cayi tencerede yarim litre kadar suyu kaynatip suyun altini kapattiktan sonra icerisine dilimlediginiz portakal, zencefilleri ekleyin 5 dakika demlendikten sonra bal ekleyerek sicacik icebilirsiniz.

Ayva Yapragi Cayi
Ayva ve yapraklari yuzyillardir oksuruk tedavisinde kullanilmaktadir. Ust solunum yollari enfeksiyonlari ayrica ishal ve bagirsak enfeksiyonlarina da cok faydali bir bitki olan ayva yapragi oksurugu kisa surede kesmekte kiside buyuk bir rahatlama saglamaktadir. BagisIkliginizin guclenmesine kisa surede katki saglar.

Hazirlanisi :

Ayvanin yaprak kisimlarini demleyerek icebilirsiniz. Oksurugu kesmek amacli iciyorsaniz seker ilave etmeyiniz. Bunun yerine az miktarda dogal bir bal ilavesi yapabilirsiniz. Kuru yapraklardan yapacaginiz cay icin 3-5 dakika demleme suresi taze yapraklardan yapacaginiz cay icin de 10-15 dakika demleme suresi yeterli olacaktir.

Kaynamis klorsuz iyi diye nitelendirdiginiz bir suyun icerisine ayva yapraklarini atip yukaridaki belirttigimiz sureler esliginde bekletin. Daha sonra ayva yapraklari ile birlikte 5-10 dakika kadar tekrar kaynatin. Dilerseniz kaynarken bir iki tane karanfil de atabilirsiniz. Hos bir koku verir. Biraz dinlendikten sonra afiyetle icebilirsiniz.

Ekinezya Cayi
Kuzey Amerika kokenli ekinezya bitkisinin agirlikli olarak soguk alginligi, nezle, grip gibi ust solunum yolu hastaliklarindan korunmak ve bu hastaliklarla mucadele etmek icin kullanildigi cok uzun yillardir bilinmekte ve uygulanmaktadir. yerli kabilelerden olan Sayenler’in toz ekinezya yapraklari ve kokleriyle kaynattiklari cayi dis, dis eti ve bogaz agrilarini hafifletmek icin ictikleri, koklerini ise bu amaclarla cignedikleri bilinmektedir.Oksuruge Iyi Gelen Kolay Uygulanan Dogal Yontemler Nelerdir?

Hazirlanisi:

1 ya da 2 cay kasigi ekinezya yapragini veya cicegini 1 su bardagi kaynar suya atin. Demlendikten sonra icebilirsiniz. Kokunu ise 1 cay kasigi oraninda kullanin 1-2 su bardagi su ile birlikte 10 dakika kadar kaynatin. Dinlendikten sonra icebilirsiniz.

Ihlamur Cayi
Soguk kis gunlerinde icinizi isitmak yada soguk alginligi ve oksurukle bas etmek icin kurtarici olarak ilk akla gelen caydir. Buhari tikali olan burun kanallarini acar, cayi ise oksuruge ve bogaz agrisina iyi gelir. Limon ekleyerek tukettiginizde daha da etkili hale gelerek bagisIkliginizi guclendirir. Icerisindeki flavonoidler sayesinde ihlamur iyi bir idrar sokturucu,agri kesici gorevi yaptigi gibi bogazi da tahristen koruyarak yumusatir. Ayrica Ihlamur A,B6,C ve P vitaminlerini icermektedir.

Hazirlanisi:

Bir tatli kasigi kurutulmus ihlamur cicegi ve yapraklarinin uzerine 1-2 bardak kaynamis klorsuz su ilave ederek 10 dakika demlendikten sonra icilebilir. Seker ilave etmeden icmeniz daha faydali olacaktir. Tatlandirmak isteseniz biraz ilidiktan sonra bal ilave edebilirsiniz.

Bogaz Agrisi Icin Evde Yapabileceginiz Basit KarisimlarOksuruge Iyi Gelen Kolay Uygulanan Dogal Yontemler Nelerdir?
– 1 yemek kasigi bal 1 cay kasigi zencefil ile karistirilarak bogaz enfeksiyonlari icin agri kesici ve iltihap giderici bir kur haline gelir. Gunde en az iki kez uygulamaniz rahatsizliginizin hafiflemesine buyuk katki saglayacaktir.
-Toz karabiberi sicak suda demleyerek 1 tatli kasigi bal ile karistirip icebilirsiniz. Mide rahatsizligi olan kisilerin bu yontemi uygulamasi onerilmemektedir.
-1 tatli kasigi meyan koku, 1 tatli kasigi sahtere ve 1 tatli kasigi toz zencefili 1 bardak kaynatilmis klorsuz suyun icerisine karistirarak 5 dakika kadar demleyip dinlendikten sonra gunde 2-3 fincan icebilirsiniz.

Tum bu bitkisel dogal tariflerimizin faydalarini gormeniz dilegi ile birlikte ust solunum yolu enfeksiyonlarinda doktor kontrollerinizi asla ihmal etmemelisiniz. Cunku ihmal sizi Zaturre gibi zor surecli hastaliklara tasiyabilir. Saglikli gunler dileklerimizle.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık