24.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Malaga Pasta Tarifi
MALZEMELER Kek icin: 4 adet yumurta 1 cay bardagi seker 1/2 cay bardagi sut 1 cay bardagi un 2 yemek kasigi nisasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3,5 yemek kasigi kakao Keki islatmak icin: 1 su bardagi sut Pastaci kremasi icin: 1 litre sut 1 su bardagi un 1 cay bardagi toz seker 1 yemek kasigi nisasta 1 paket vanilin 1 adet yumurta sarisi 2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi 100 gram beyaz cikolata Uzeri icin: 10 adet yerli muz 1 cay bardagi toz findik 5 yemek kasigi toz Antep fistigi Cikolata sos icin: 1 paket krema 200 gram bitter cikolata TARIF Keki icin; yumurta ve toz sekeri, seker eriyip kopurene dek cirpin. Uzerine sut, un, nisasta, kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyip tekrar cirpin Karisimi yaglanmis borcama ekleyip 180 derece firinda 20 dakika pisirin. Firindan cikan keki oda sicakliginda bekletin. Soguduktan sonra kekin uzerine delikler acip sutu gezdirin ve cekmesini bekleyin. Dilerseniz buzdolabinda sogutabilirsiniz. Pastaci kremasini hazirlamak icin; tencereye sut, un, toz seker, nisasta, vanilin ve yumurta sarisini ekleyin ve koyulasana dek pisirin. Ocaktan almadan once tereyagi ve beyaz cikolatayi ekleyin, karistirip ocaktan alin. Kremayi oda sicakligina geldikten sonra buzdolabinda sogutun. Cikolata sos icin, bitter cikolatayi benmari usulu eritin. Uzerine kremayi ilave edip karistirin. Oda sicakliginda 10 dakika bekletin. Kekin uzerine pastaci kremasini yayin. Muzlari aralikli olarak yerlestirin. Uzerine cikolata sosunu dokun ve buzdolabinda 1 saat dinlendirin. Findik ve Antep fistigini ekleyip dilimledikten sonra servis edin. ALİNTİ ~ |
|
|