IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Lezzetli Bir Tavuk Izgara Icin 3 Puf Noktasi


Insan sagligi icin protein iceren gidalar oldukca onemlidir. Dengeli bir sekilde kisinin protein, yag ve karbonhidrat tuketmesi gerekir. En hafif et cesitlerinden bir tanesi de tavuktur. Ozellikle diyet programlarinda kirmizi ete gore daha cok tercih edilmesi beklenir. Tavuk eti gogus, but ve kanat gibi kendi icinde de cesitlere ayrilir.

Saglikli beslenme sekline onem veriyorsaniz pisirme teknikleri arasindan en cok izgarayi tercih edebilirsiniz. Herhangi bir hastaliginiz varsa ve diyet yapmaniz yani ozel beslenmeniz gerekiyorsa bu pisirme yontemi oldukca sagliklidir. Bu sistem icinde lezzetten de odun vermek istemiyorsaniz tavuk izgara yapmaniz icin 3 puf noktayi yazimizin devaminda sizlere baslik baslik hazirladik. Izgara yapmadan once mutlaka yazimizin devamini okuyun!

Kasabiniza Mutlaka Izgaralik Tavuk Eti Istediginizi Belirtin!

Her lezzetli etin ilk sirri dogru urunu almakla baslar. Yagda pismesi gereken bir et cesidini alip izgara yaparsaniz sagliktan degil ama lezzetten odun vermis olursunuz. Oysa tarifler hem saglikli hem de lezzetli olabilirken. Tavuk izgara icin but kismindan hazir sislerden isteyebilirsiniz ya da derisini yememek sartiyla kanat kismini da tercih edebilirsiniz. Sosladiginiz taktirde gogus kismi da yumusak ve lezzetli bir secenek haline gelebilir.

Dogru Baharatlari Tavuk Etinizle Bulusturun!

Baharat kullanimi lezzet acisindan tum yemeklerde fark yaratan onemli bir detaydir. Tavuk eti icin ozel hazirlanan karisIk baharat tozlarini kullanabileceginiz gibi sevdiginiz ve bu ete yakisacagini dusundugunuz baharat cesitlerini de tek tek yemeginize ekleyebilirsiniz. Boylelikle hem tavuk etinin faydasini hem de kullandiginiz baharatlarin sifasini vucudunuza almis olursunuz. Tavuk etine ozel Hayfene’nin hazirladigi baharat karisimini tariflerinizde fark yaratmak icin kullanabilirsiniz.

Tavuk Etinizi Izgarada Surekli Cevirmeyin!

Etlerin sulu ve agiz sulandiran halleri icin dogru bir sekilde pisirmek gerekiyor. Pisirme sureciniz dogru degilse tavuk etiniz size lezzetli gelmeyecektir. Oncelikle izgaranizin isindigindan yani dogru pisirme isisina ulastigindan emin olun. Daha sonra etinizin kurumamasi, suyunun icinde kalmasi icin sadece toplamda iki kere cevirerek pisirmeniz gerekir. Once bir yuzu ve daha sonra diger yuzu seklinde ilerleyebilirsiniz. Tavuk etinizi surekli cevirerek pisirirseniz oldukca kuru bir et elde edebilirsiniz. Bazi tariflerde tavuk etinin muhurlenmesi de onerilebilir. Tavada etinizi once muhurleme islemini yapip daha sonra izgaraya alabilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık