22.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Gelinim Mutfakta Isparta Usulu Tatar Mantisi Tarifi
MALZEMELER
2 adet yumurta 1 su bardagi sut 1, 5 tatli kasigi tuz Aldigi kadar un Ic malzeme: 200 gr. dana kiyma 1 kucuk rendelenmis kuru sogan Tuz, karabiber Ustu icin: 1 kase yogurt 2 dis sarimsak 2 kasIk tereyagi 1 tatli kasigi kirmizi toz biber TARIF Oncelikle ic malzeme icin kiyma, sogan rendesi, tuz ve karabiberi cukur bir kapta karistirin. Derin bir kaba yumurtalari, sut ve tuzu koyun ve sert bir hamur elde edinceye kadar un ekleyin. Hamuru yogurduktan sonra uzerine nemli bir bez orterek yarim saat dinlendirin. Hamuru 2 esit bezeye ayirin ve duz bir zemin uzerinde manti hamuru kalinliginda acin. Hamurdan kucuk bir bardak yardimiyla yuvarlaklar kesin. Bir kenarina hazirladiginiz icten koyarak yarim ay seklinde kapatin. Hamur kurumaya yuz tuttuysa yuvarlagin uclarini az miktarda su ile islatin. Mantilari kaynayan tuzlu suya atip haslayin ve delikli bir kepceyle tencereden alin. Ilininca uzerine sarimsakli yogurt gezdirin. Son olarak kucuk bir tavada tereyagini eritin ve toz kirmizi biberi ekleyin. Yag isininca mantinin uzerine gezdirin. ALİNTİ ~ |
|
|