IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
40 Yas KirisIkliklari Tedavi Edilebilir mi?


Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmani Op. Dr. Guncel Ozturk, 40 yas kirisIkliklarin tedavisi hakkinda merak edilenleri sizler icin anlatti.

Saglikli cilt bakim aliskanliklarinin faydalari sunlardir:

Cildinizin lekelenmesini onler.
Cildiniz genc ve sIki olur.
Ince cizgiler ve kirisIkliklar azalir.
Cilt daha parlak ve genc gorunur.
Cilt kanseri riskini azaltir.
Yaslanma karsiti cilt bakim planinizi olusturmani olusturmak icin asagida vermis oldugumuz bilgilerden faydalanabilirsiniz.

YASLANMA KARSITI CILT BAKIMI RUTINLERI
Kusurlarin ortaya cikmasini ve onlari duzeltmesini beklemek yerine, onlari onlemek icin harekete gecmek cildinize bakmanin en iyi yoludur.


CILDINIZI GUNESTEN KORUYUN
Gunesten korunmak yaslanma karsiti bakimin olmazsa olmazi arasindadir. Gunes isinlari cildimizin daha cabuk yaslanmasina neden olur. Gunesin cildimizi erken yaslandirdigina dair o kadar cok kanitimiz var ki! Hastalarin cildini gunesten ve diger zararli UV isinlarindan korumalarina yardimci olmak icin vermis oldugumuz ipuclari ise su sekilde:

GOLGEDE KALIN
Gunes veya solaryum sizi zararli ultraviyole (UV) isinlarina maruz birakir. Bu isinlar cildin yaslanmasini hizlandirir. Saat 10:00 ile 14:00 arasinda ve golgeniz sizden daha kisa gorundugunde mutlaka kendinize golge bir yer arayin. Mumkun oldugunda genis bir sapka, pantolon ve uzun kollu giyin. Gunes gozlukleri goz cevremizdeki ince cizgilerin azalmasina yardimci olur.



Disari cikmadan once her gun gunes kremi surun. Cildinizi korumak icin giysilerin kapatmayacagi tum cilde gunes kremi surun. Genis spektrumlu koruma, SPF 30 (veya ustu) ve suya dayaniklilik sunan bir gunes kremi kullanin.

HER GUN NEMLENDIRICI SURUN
Yaslandikca, cilt daha kuru hale gelir. Ince cizgiler ve kirisIkliklar belirir. Nemlendiriciler cildimizde suyu hapseder. Cildimizin en iyi sonuclar elde etmesi icin yuz nemlendiricisi, vucut nemlendiricisi ve dudak balsamini birlikte kullanin.

SIGARA ICMEYI BIRAKIN
Tutun dumani, sigara icen kisinin yuzune yol acabilecek toksinler icerir. Sigara icen kisinin yuzundeki belirtiler arasinda donuk ve kuru cilt, cilt sIkiliginin kaybi, erken cizgiler ve kirisIk bir cilt bulunur.

SAGLIKLI YIYECEKLER TUKETIN
Saglikli bir diyet saglikli cildi destekler. Bol miktarda meyve ve sebze, yagsiz protein ve saglikli yaglar yediginizden emin olun.

YETERLI UYKU UYUYUN
Guzellik uykusunun ortaya cikis sebebi tam olarak guzellestirdigi icindir. Uyku, vucudunuza kendini yenilemesi ve genclesmesi icin zaman verir.

C VITAMINI KULLANMAYA BASLAYIN
C vitamini, koyu lekelerin azaltilmasina yardimci olmak icin kullanilan cok saglikli bir bilesendir. Bununla birlikte, bu urun ayni zamanda kirismaya meyilli ve yaslanan ciltler icin de faydalidir. C vitamini, kollajen uretimini artirmak da dahil olmak uzere bircok baska fayda sagladigi icin rutininizin ana bilesenlerinden biri olmalidir. Cildinizde yeterince kollajen bulundugunda, genc ve dolgun gorunecektir. C vitamini ayni zamanda bir antioksidandir ve size anti-ultraviyole koruma da saglayabilir.

DOLGU VE BOTOKS YONTEMLERI
Dolgular ve botoks da cildin kirisIkliklarinin giderilmesinde ve onlenmesinde harika yontemlerdir. Uzun sureli etkiler saglarlar ve sonuclar hemen fark edilir.

MICRONEEDLING
Microneedling, cilde parlak bir isilti vererek cildin genclesmesine yardimci olur. Tedavi, yaslandikca dogal olarak azalan kollajen uretimini artirir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık