IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
HER SEY TIRAS BICAKLARININ PAZARLANMASIYLA BASLADI


Guzellik standartlari hem erkekleri hem de kadinlari etkilese de bu konuda en buyuk hasari kadinlar aliyor. Kadinlar topluma gore daha guzel ve bakimli gorunmek icin bircok estetik operasyon ve cesitli islemler yaptirabiliyor. Kadinlarin tuylerini almasindan dolayi bugune kadar onlarin tiras olmadigi ve tuylerinin hic cikmadigi dusunuluyordu. Ancak kadinlarin vucut killarini tiras bicagiyla almalari 1915 yilina dayaniyor. Tuylerimizi almamiza neden olan her sey pazarlamadan ibaretmis.

HER SEY TIRAS BICAKLARININ PAZARLANMASIYLA BASLADI


Smithsonian Enstitusu'nun resmi web sitesine gore , sunlari acikladilar: "Amerikan guzellik standartlari ve kadinlara yonelik uygulamalari da tiras bicaginin yenilenmesinden ve pazarlanmasindan etkilendi. Yirminci yuzyilin baslarindan baslayarak, pazarlarini genisletmek isteyen guvenli tiras makinesi ureticileri, kadinlardaki vucut killarinin dogasi geregi erkeksi ve nezaketsiz oldugu kadar hijyenik olmadigi fikrini desteklediler."

PAZARLAMACILAR KADINLARIN TUYLERINI ALMALARINI TESVIK ETTI


Vucut killarinin kadinsi ya da temiz olmadigi kisvesi altinda, tiras bicagi sadece erkeklere degil kadinlara da pazarlanmaya baslandi. Smithsonian Enstitusu, "Kadinlara ozel olarak pazarlanan ilk tiras bicagi 1915'te piyasaya suruldu", diye paylasti. "1920'lerde, kolsuz ustler ve kisa elbiseler icin yeni moda, Amerikali kadinlarin bacaklarinin ve koltuk altlarinin artik sosyal durumlarda gorunur oldugu anlamina geliyordu ve reklamcilar, kadinlari bacaklarini ve koltuk altlarini tiras etmeye tesvik etme firsatini degerlendirdi.

TIRAS KELIMESI YERINE 'PURUZSUZ' KELIMESI KULLANILIYORDU


"'Tiras' terimi erkeksi sakal uygulamalariyla iliskilendirildiginden, pazarlamacilar bu terimi reklamlarinda kullanmamaya dikkat ettiler. Daha ziyade, kadinlari bacaklarini ve koltuk altlarini 'puruzsuz' yapmaya tesvik ettiler." 'Erkek' gibi gorunmek istememek ve degisen moda sayesinde artik daha fazla puruzsuz tene sahip olmak isteyen kadinlar, tirasi gunluk yasamlarina dahil etmeye basladilar.

YUZ TUYLERINI ALMAK ICIN AGDA ONERILDI

Ancak erkeklerden farkli olarak kadinlara yuzlerini tiras etmeleri istenmedi. Smithsonian Enstitusu, "Tiras makineleri kadinlara yuz tuylerini almak icin pazarlanmadi" dedi. "Bunun yerine, sakalli kadinlara yuz killarini agartmak, agdalamak veya eritmek icin urunler teklif edildi."


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık