IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Amelie Creme Brulee Tarifi


MALZEMELER
400 ml. krema
100 ml. sut
5 adet yumurta sarisi
60 gram toz seker
2 ml. vanilya ozutu
40 gram toz seker (uzeri icin)
TARIF
Sut ve kremayi karistirip kaynamasi icin ocaga koyun. Bu esnada yumurta sarilari, vanilya ozutu ve sekeri icindeki seker iyice eriyinceye kadar cirpin.
Kaynayan karisimi yumurta ve sekere azar azar ekleyerek karistirin. Karisimi icinde hic bir kalinti kalmamasi icin iki kez suzun.
Suzdugunuz karisimi en az 10 dakika dinlendirin. Bu sureyi kopuk tamamen cokene kadar uzatabilirsiniz.
Son kalan kopukleri de kasIkla alip karisimi cok derin olmayan firin kaplarina paylastirin.
Firin kaplarini icine temiz bir bez serdiginiz derin bir tepsiye yerlestirin. Varsa ufak kopukleri de pecete yardimi ile alin.
Tepsiye kaplarin yarisina gelecek kadar sicak su koyup 125 derecelik firinda 35-40 dakika pisirin. Firindan cikan tatlilar hala hafifce yumusak olmali. Tatlilar once oda sicakliginda sogutulup sonrasinda en az uc saat buzdolabinda dinlendirilmelidir.
Soguyan ve dinlenen tatlilarin uzerine ince bir katman halinde seker serpin ve purmuz yardimi ile yakin. Karamel katmani tekrar sertlesene kadar bes dakika bekleyin. Purmuzunuz yoksa sekeri tavada eritip ince bir katman halinde tatlinizin uzerine dokebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık