IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 16.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
MasterChef Kayseri Mantisi Tarifi


MEHMET SEF'IN MANTI PUF NOKTALARI
Manti hamuru cok ince acilmaz, 2 milim olur
Manti harci sulu olmaz
Manti unlu vaziyette suya atilmaz
Kesinlikle et suyunda haslanir
Iyi yogrulmamis hamurdan manti cikmaz
Mantinin suyu sogukken tuz atilmaz

MALZEMELER
2 su bardagi su
1 adet yumurta
4-4,5 su bardag un
1 cay kasigi tuz
Ici icin:
400 gram kiyma
1 adet rendelenmis sogan
1/4 demet maydanoz
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
TARIF
Hamur icin,yumurta ve suyu cirpin.
Azar azar unu ilave edin.
Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun.
O sirada harci hazirlayin. Butun malzemeleri bir araya getirin ve guzelce karistirin.
Hamuru ceviz buyuklugunde kucuk bezelere bolun,merdane ya da oklava yardimiyla ince olacak sekilde acin.
Enine ve boyuna seritler halinde kesin.
Kucuk karelerin icine harctan koyun.
Zarf seklinde sIkica kapatin.
Derin bir tencerede suyunuzu kaynatin. Kaynayan suyun icine bir damla yag ve tuz ekledikten sonra mantiklarinizi icine atin.
Sevdiginiz yumusakliga gelene kadar pisirin. Sarimsakli yogurt ve kizdirilmis yag ile servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık