16.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
MasterChef Kayseri Mantisi Tarifi
MEHMET SEF'IN MANTI PUF NOKTALARI
Manti hamuru cok ince acilmaz, 2 milim olur Manti harci sulu olmaz Manti unlu vaziyette suya atilmaz Kesinlikle et suyunda haslanir Iyi yogrulmamis hamurdan manti cikmaz Mantinin suyu sogukken tuz atilmaz MALZEMELER 2 su bardagi su 1 adet yumurta 4-4,5 su bardag un 1 cay kasigi tuz Ici icin: 400 gram kiyma 1 adet rendelenmis sogan 1/4 demet maydanoz 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi karabiber TARIF Hamur icin,yumurta ve suyu cirpin. Azar azar unu ilave edin. Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun. O sirada harci hazirlayin. Butun malzemeleri bir araya getirin ve guzelce karistirin. Hamuru ceviz buyuklugunde kucuk bezelere bolun,merdane ya da oklava yardimiyla ince olacak sekilde acin. Enine ve boyuna seritler halinde kesin. Kucuk karelerin icine harctan koyun. Zarf seklinde sIkica kapatin. Derin bir tencerede suyunuzu kaynatin. Kaynayan suyun icine bir damla yag ve tuz ekledikten sonra mantiklarinizi icine atin. Sevdiginiz yumusakliga gelene kadar pisirin. Sarimsakli yogurt ve kizdirilmis yag ile servis edin. ALİNTİ ~ |
|
|