IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Ataturk'un nefes aldigi "iki an"dan


Her 10 Kasim'da oldugu gibi Turkiye bugun de Ata'sini saygiyla andi. Bagimsiz Turkiye icin mucadele veren Ataturk'un hayatiyla ilgili az bilinenlere 26. Genelkurmay Baskani Ilker Basbug canli yayinda anlattiklariyla degindi. Basbug, Ataturk'un zor bir hayat gecirdiginden bahsederken "Ataturk'ten ders cikartmak istiyorsak devlet adamligina ve humanist dunya gorusune sahip bir insan olduguna odaklanmamiz lazim" diye konustu.


"HARP TARIHINE ISMINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRAN ESSIZ BIR KOMUTAN"
Ismail Kucukkaya'nin Halk TV'de sundugu Yeni Bir Sabah programina konuk olan Ilker Basbug, canli yayinda sunlari anlatti:

"Mustafa Kemal Ataturk dediginiz zaman akliniza ilk once asker, komutan kimligi gelecek; kacinilmaz. Oyle bir komutan ki kazandigi askeri zaferlerle harp tarihine ismini altin harflerle yazdiran essiz bir komutan, hic tartismasiz.

"ATATURK MUCIZE GERCEKLESTIRMISTI"
"Mustafa Kemal Ataturk dediginiz zaman akliniza gelen ikinci kimligi ben soyle ozetliyorum kisaca: Mustafa Kemal Ataturk bir mucize gerceklestirmisti, bu mucizenin ismiyse 'Turk devrimi'dir. Gerceklestirdigi bu mucize, Turk devrimi, onu essiz, emsalsiz bir devlet adami olarak karsimiza cikartiyor.


"BU IKI KONUYA ODAKLANMAK COK ONEMLI"
"Ucuncu bir kimlik ise, Ataturk'un kendi ifadesiyle "et ve kemikten olusan fani Mustafa Kemal." Yani insan. Duygulari, dusunceleri, uzuldugu, neselendigi anlar var; zor gecen bir hayat. Bugun icin Mustafa Kemal Ataturk'ten dersler cikartmak istiyorsak bence onun devlet adamligina odaklanmamiz lazim. Ozellikle en az bilinen, onun bir insan oldugu, humanist dunya gorusune sahip oldugu; bu iki konuya odaklanmak cok onemli diye dusunuyorum.


"SAVASIN SON GUNLERINDE MUSTAFA KEMAL BIRAZ UZUNTULU, SIKINTILI"
"Canakkale'de 19. Tumen Komutani olarak goreve basliyor. En son Anafartalar Grup Komutanligi'na gidecek. Canakkale Mustafa Kemal Ataturk icin cok onemli. Askeri boyutu, uluslararasi boyuta cikisi Canakkale'yle oluyor. Tarihin yarattigi cok guzel bir olay Canakkale'de gorev alip aslinda dunya tarihini degistirmesi. Mustafa Kemal, Canakkale'de zor, sIkintili gunler gecirmistir. Canakkale Muharabeleri sirasinda nefes aldigi anlardan biri Madam Corinne ile mektuplasma, ikincisi kitap okuma. Canakkale Savasi'nin son gunlerine geldigimiz zaman Mustafa Kemal biraz uzuntulu, sIkintili aslinda. Terfi bekliyor fakat bu olmuyor."


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık