04.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Besamel Soslu Tavuk Tarifi
MALZEMELER
2 yemek kasigi zeytinyagi 600 gram kusbasi tavuk gogsu 1 cay kasigi tuz 1/2 cay kasigi tane karabiber 1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri (uzeri icin) Besamel sos icin: 3 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi un 2,5 su bardagi soguk sut 1 cay kasigi tuz 1 cay kasig karabiber 1 cay kasigi muskat cevizi rendesi 1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri TARIF 2 yemek kasigi zeytinyagini tavada kizdirin ve 600 gram kusbasi dogranmis tavugu aralarda karistirarak, yuksek ateste soteleyin. 1 cay kasigi tuz ve yarim cay kasigi karabiberi de ekledikten sonra tekrar karistirin ve ocaktan alin. Besamel sosu hazirlamak icin; 3 yemek kasigi tereyagini sos tenceresinde eritin. 2 yemek kasigi unu da ekleyin ve kokusu cikana kadar kavurun. Kavrulan una 2,5 su bardagi soguk sutu azar azar ilave ederek topaklanmamasi icin koyulasana kadar surekli karistirin. 1'er cay kasigi tuz, karabiber, rendelenmis muskat cevizi ilave edin. Yarim su bardagi rendelenmis kasar peynirini ekleyip karistirin ve ocaktan alin. Sotelenen tavuklari isiya dayanikli firin kabina aktarin ve uzerini besamel sos ile kaplayin. Uzerlerine yarim su bardagi rendelenmis kasar peyniri ekleyin ve onceden isitilmis 200 derece firinda 25 dakika pisirin. Firindan ciktiktan sonra, bekletmeden sicak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylasin. ALİNTİ ~ |
|
|