IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Nefis Siron Tarifi


MALZEMELER
3 adet yufka
1 yemek kasigi tereyagi
150 gram dana kiyma
1 cay kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Sulandirilmis Yogurt Sos Icin:
2 su bardagi suzme yogurt
2 dis sarimsak
1,5 su bardagi su
1 cay kasigi tuz
Tereyagli Sos Icin:
1 yemek kasigi tereyagi
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi domates salcasi (arzuya gore)
Uzeri Icin:
1 avuc maydanoz (arzuya gore) (kiyilmis)
TARIF
Yufkayi en ucundan baslayarak sIkica yuvarlayin.
3-4 cm kalinliginda yufka halkalari kesin.
Yagladiginiz borcama yufkalari dik olacak sekilde dizin.
Onceden isitilmis 180 derecelik firinda yaklasIk 20 dakika yufkalari kizarana kadar pisirin.
Sarimsakli sulandirilmis yogurdu hazirlamak icin suzme yogurdu, suyu, tuzu ve rendelenmis sarimsaklari bir kabin icinde iyice karistirin. Firindan cikan yufkalarin uzerine kasIk yardimiyla dokun ve bu harctan 3 yemek kasigi kadarini ayirin.
Yogurt doktugunuz yufkalari tekrardan 180 derecede 10 dakika pisirin.
Bu sirada tereyagini eritip soganlari yumusayincaya kadar kavurun.
Kavrulmus soganlara kiymayi ekleyin ve iyice pisene kadar kavurmaya devam edin.
En son salca, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tum malzemeler guzel karisinca ve pistiginde ocaktan alin.
Firindan cikan yufkalarin uzerine kiymali harci esit sekilde yayin.
Ayirmis oldugunuz yogurtlu sostan uzerine gezdirin.
Uzerine yag gezdirmek icin kucuk bir tavada tereyagi, pul biber ve tereyagini eritin.
Son olarak tereyagli sosunu uzerine gezdirin ve suslemek icin kiyilmis maydanozlari serpin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık