IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sokak Kestanesi Tarifi


Kestane mis gibi kokusu leziz tadiyla herkesin favorileri arasinda bulunuyor. Farkli farkli pisirme teknikleri olan kestanenin evde yapiminin zor oldugu dusunuluyor. Ancak dogru yontemler ile leziz kestaneleri cok kolay bir sekilde hazirlayabilirsiniz.

SOKAK KESTANESI YAPMAK ICIN PUF NOKTALAR

SOGUK SUDA BEKLETMEK
Derin bir kaba soguk su koyun ve kestaneleri icine aktarin. Kestaneleri su dolu kabin icerisine yerlestirdikten sonra karistirin ve beklemeye birakin.

CURUKLERI AYIKLAMAK
2-3 dakika boyunca soguk suda beklettiginiz kestanelerin curuk olanlari su yuzeyine cikacaktir. Bunlari ayirabilirsiniz.

KESTANELERI DERIN CIZMEK
Kucuk keskin bir bicak yardimi ile kestanelere boydan boya kesIkler aciniz. Kestanelerin iyi pismesini istiyorsaniz kesigin az olmamasina dikkat etmelisiniz. Kestaneyi az cizerseniz bu da onun patlamasina ve dagilmasina neden olabilir.

KOZDE KESTANE
Kestaneleri yikayin. Sonrasinda kestanelere cizik atin. Ardindan soguk su dolu bir kabin icerisinde 1 saat kadar bekletin. Sudan cikardiginiz kestaneleri kurulayin ve yuksek isili atesin uzerinde koz tavanizda kestaneleri pisirin.

FIRINDA KESTANE
Kestanelere cizik atin. Sonrasinda soguk su dolu bir kabin icerisinde bekletin. Devaminda firin isisini 200 dereceye ayarlayin. Kestaneleri firin tepsisine dizin. Isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin.


HASLAMA KESTANE
Kestaneleri yikadiktan sonra uzerlerine cizikler atin. Kestaneleri tencereye aktarin ve uzerini gececek kadar su ilave edin. 30-35 dakika kisIk ateste pisirin. Kestaneler haslandiktan sonra suyunu suzun. Kabuklarindan ayirarak servise sunun. Haslama suyuna 2 cay kasigi zeytinyagi eklerseniz ya da haslandiktan sonra soguk sudan gecirirseniz kabuklarinin cok cabuk soyuldugunu soyleyebiliriz.

TAVADA KESTANE
Kestaneleri yikayip kurulayin. Ardindan cizikler atin. Soguk suyun icinde beklettikten sonra kurulayin. Tavayi orta ateste isitin. Kesilen kestaneleri ust uste gelmeyecek sekilde tavaya yerlestirin. Pismekte olan kestanelere yarim cay bardagi suyu elinizle serpistirin. Kapagini kapatin ara ara karistirarak 20-25 dakika kestaneler kabuklarindan ayrilincaya kadar kontrollu olarak pisirin. Sonrasinda sicak sicak servise sunun.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık