01.Kasım.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Dacquoise (Dakuaz) Nasil Yapilir
MALZEMELER
Dacquoise (kek) icin; 90 gr pudra sekeri 20 gr un 100 gr badem unu 150 gr yumurta beyazi 70 gr seker 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu) Bir tutam tuz Ganaj (krema) icin; 100 gr beyaz cikolata 100 gr krema Meyve sosu; 15 adet visne 40 Gr seker 30 ml su (1/2 cay bardagi) 20 gr misir nisastasi 1-2 damla limon suyu Bir tutam tuz TARIF Badem unu, un ve pudra sekeri birbiriyle iyice karistirilir. Baska bir kapta yumurta beyazi, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile dusuk ayarda cirpilir. Kopuk kivamina geldiginde orta devirde, seker yavas yavas eklenerek cirpmaya devam edilir. Mereng kivam aldiginda toz malzemeler eklenir. Spatula ile karistirilir. Sikma torbasina alinan karisim pisirme kagidina (ince olmayacak) sekillendirilir. Onceden isitilmis 180 derece firinda 12-14 dk pisirilir. Ganaj icin isitilmis kremaya beyaz cikolata eklenip karistirilarak eritilir. Dolapta kivam almasi icin sogumaya alinir. Soguyan ganaj mikserle cirpilarak krema kivamina getirilir. Meyve sosu malzemeleri kucuk tencereye alinir ve sos kivamina gelene kadar karistirilarak pisirilir. Firindan alinan dacquoiseler in uzerine pudra sekeri serpilir. Bir dacquoisenin uzerine sIkma torbasina alinan kremadan sIkilir. Meyve sosu arasina koyulur. Diger dacquoise uzerine kapatilir. ALİNTİ ~ |
|
|