IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Dacquoise (Dakuaz) Nasil Yapilir


MALZEMELER
Dacquoise (kek) icin;
90 gr pudra sekeri
20 gr un
100 gr badem unu
150 gr yumurta beyazi
70 gr seker
4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu)
Bir tutam tuz
Ganaj (krema) icin;
100 gr beyaz cikolata
100 gr krema
Meyve sosu;
15 adet visne
40 Gr seker
30 ml su (1/2 cay bardagi)
20 gr misir nisastasi
1-2 damla limon suyu
Bir tutam tuz
TARIF
Badem unu, un ve pudra sekeri birbiriyle iyice karistirilir. Baska bir kapta yumurta beyazi, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile dusuk ayarda cirpilir.
Kopuk kivamina geldiginde orta devirde, seker yavas yavas eklenerek cirpmaya devam edilir.
Mereng kivam aldiginda toz malzemeler eklenir. Spatula ile karistirilir. Sikma torbasina alinan karisim pisirme kagidina (ince olmayacak) sekillendirilir.
Onceden isitilmis 180 derece firinda 12-14 dk pisirilir.
Ganaj icin isitilmis kremaya beyaz cikolata eklenip karistirilarak eritilir. Dolapta kivam almasi icin sogumaya alinir.
Soguyan ganaj mikserle cirpilarak krema kivamina getirilir. Meyve sosu malzemeleri kucuk tencereye alinir ve sos kivamina gelene kadar karistirilarak pisirilir.
Firindan alinan dacquoiseler in uzerine pudra sekeri serpilir. Bir dacquoisenin uzerine sIkma torbasina alinan kremadan sIkilir.
Meyve sosu arasina koyulur. Diger dacquoise uzerine kapatilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık