29.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Tursunun İcerisine Neden Nohut Eklenir?
Tursularin farkli farkli cesitleri bulunuyor. Tazecik sebzelerin kurulmasiyla yapilan tursularin tum sene boyunca bozulmadan dayanmasi isteniyor. Ancak bu her zaman mumkun olmayabiliyor. Cabucak bozulan tursulardan sIkayetciyseniz asagididaki puf noktalara dikkat ederek hazirlayacaginiz tursunuzu uzun sure boyunca bozulmadan yiyebilirsiniz.
TURSUNUN BOZULMAMASI ICIN NE YAPMAK GEREKIR? SIRKE KULLANMAYA DIKKAT EDIN Tursular nasil daha uzun sure dayanmasi saglanir? Mumkunse tursu kurarken dogal bir sirke kullanmaya ozen gosterin. Bu malzemelerinizin daha uzun sure dayanmasinin ilk sirri. Tursu kurarken sectiginiz malzemelerin de taze ve curumemis olmalarina ozen gosterin. Curumus malzemeler tursularinizin cok cabuk bozulmalarina neden olabilir. KAYA TUZU KULLANIN Tuz - sirke ve su orani cok cok onemli. Mumkunse kaya tuzu kullanarak, tariflerde belirtilen miktarlara bagli kalarak tursularinizi kurun. Icerisinde mutlaka limon, defne yapragi gibi aroma verici malzemeler kullanin. ELMA VE NOHUT EKLEYIN Tursularinizin daha uzun sure dayanmalarini saglayan iki kilit malzeme ise elma ve nohut. Mumkunse tursu kurarken icine elma ve nohut ekleyin. Her ikisi de tursularinizin icerisinde olusabilecek kuf vs gibi sorunlarin onune gecmede onemli bir yardimci zira. Uzerine mutlaka bir agirlik koyun. Agzini cok sIki kapatin ve sterilize edilmis kavanozlarin icerisinde saklayin. Ters cevirin ve dogrudan gun isigina maruz birakmayin. BOZULAN TURSU KURTARILIR MI? Eger uzerinde henuz cok hafif beyazliklar olusmaya basladiysa uzerindeki beyazligi alin. Kokusu cok keskin degilse ve sebzeler curumemisse hala kurtarma sansiniz var demektir. Beyazligi aldiktan sonra sebzelerin yumusakligina bakin. Sebzeler yumusaksa hemen icerisine tuz ilave edin. Guzelce kapagini kapatin ve calkalayin. Icerisine nohut ve elma da ilave edin. Bu sekilde bir sure kapagini acmadan gun icerisinde calkalayarak bekletin. Tursunuzu bu sekilde kurtarabilirsiniz. ALİNTİ ~ |
|
|