IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Profesyonel Mutfaklarda Kullanilan 10 Puf Nokta


Yemek yaparken yasanilan bazi sorunlardan rahatsizsaniz ve bu sorunlarin cozumunu ariyorsaniz puf noktalara goz atabilirsiniz. Yemeginize ekleyeceginiz ufacik bir malzemenin bile ne kadar etkili olduguna sasiracaksiniz. Profesyonel seflerin sIk sIk kullandigi mutfak hilelerini merak ediyorsaniz asagiya goz atabilirsiniz.

PROFESYONEL SEFLERIN MUTFAK SIRLARI

YEMEK SOSLARININ DAHA PARLAK GOZUKMESI MUMKUN
Restoranlarda gordugunuz soslarin sirri aslinda seflerin onlari servis etmeden, son asamada ekledikleri tereyaginda yatiyor. Gastronomi dunyasinin "beurre monté" olarak adlandirdigi bu yontemi uygulamak isterseniz tek yapmaniz gereken sos hazir olmaya yakin icine birkac parca soguk tereyagi eklemek ve karistirmak.

TAVANIN DIBINDE KALAN KALINTILARI ATMAYIN
Pisirdiginiz yemegin tavanin dibine yapisan kisimlarini yikayarak ziyan ediyorsaniz aslinda cok buyuk bir firsati da kaciriyorsunuz. Bunun yerine "deglaze" denilen yontemle onlari et suyu gibi cesitli sivilarla cozerek leziz bir sosa donusturebilirsiniz.

PISIRECEGINIZ ETI TAMAMEN KURULAYIN
Ister kirmizi ister beyaz et olsun, onun pismeden tamamen kuru olmasi cok muhim. Zira ancak bu sekilde disi kusursuz pisecek ve tavaya yapismayacaktir. Bu yuzden eti pisirmeden once onu kagit havlu yardimiyla tamamen kurulayin.

BAHARATLARI ISITARAK LEZZETLERINI ARTIRIN
Baharatlari once kuru bir tavada kisIk ateste hizlica cevirerek isitin ve yemeklerinize oyle katin. Ardindan yemeklerinizin tadinin nasil farklilastigina ve nasil daha lezzetli olduguna inanamayacaksiniz.

YEMEGIN YAVANLIGINI ASITLI YIYECEKLER ILE ALIN
Yemeginizin tadi yavan olmussa onu kurtarmanin aslinda cok kolay bir yolu var. Zira tatlari dengeleyen ve yiyeceklere parlak bir gorunum veren asitten yardim alabilirsiniz. Yemeginize cok az limon sIkarak ya da cok az sirke ekleyerek tadin on plana cikmasini saglayabilir ve onu yavanliktan kurtarabilirsiniz.


MAKARNAYI SOSUN ICINDE PISIRIN
Makarnanizi pisirdikten sonra onu hazirladiginiz sosla ayni tencere icinde bulusturun. Ardindan makarnanin haslandigi sudan da goz karari alarak makarnanin oldugu tencereye dahil edin.

YUMURTALARI KISIK ATESTE PISIRIN
Yumurtalarinizin kusursuz olmasi icin onlari mutlaka kisIk ateste yavas yavas pisirin ve hicbir zaman tavanin cok isinmasina musaade etmeyin. Yuksek sicaklik onlarin lastik gibi olmasina yol acacaktir.

TAVADA PISEN ETE SUREKLI DOKUNMAYIN
Mis gibi pismis etler icin sabir ilk sart. Bu yuzden tavadaki eti surekli durtup cevirmemek lazim. Mesela biftegi yuksek ateste pisirip sadece bir kere cevirmeniz lazim. O hazir oldugunda suyunu salmaya baslayacaktir.

PISMIS ETI KESMEDEN DINLENDIRIN
Et pisince hemen onu dilimlemeye girismeyin. Pistikten sonra onu bir sure dinlenmeye birakmak sularinin esit sekilde dagilmasini saglayacaktir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık