IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Internet Hiz Testi Nasil Yapilir?


Speedtest olarak da bilinen hiz testi, internet baglantinizin kac Mbps oldugunu gosteren teste verilen addir. Internet hiz testini kullanarak internet baglantinizin kalitesini veya dosya indirme hizini da ogrenebilirsiniz. Hiz testinin nasil calistigini merak ediyorsaniz kisaca soyle aciklayabiliriz: Internet servis saglayicinizin hizmetinize sunmus bulundugu internet hizi ile o esnada kullandiginiz internetin hizini karsilastirarak internet hiz testi islemi gerceklestirilir. Bu karsilastirma sayesinde size vaat edilmis internet hizinin ne kadar gercekci oldugunu da ogrenmis olursunuz. Internet hizi modem ve kablolardan oturu cesitli sebeplerle de degisIklik gosterebileceginden dolayi duzenli olarak kontrol edildiginde daha saglikli bir veriye ulasilmis olacaktir. Hiz testini ev interneti hizini olcmek icin de kullanabilirsiniz.

Hiz Testi Nasil Calisir?
Hiz testine basladiginizda oncelikle konumunuz belirlenir ve hiz testi o lokasyon uzerinden yapilir. Konumunuz belirlendikten sonra hiz testi baslamadan once en yakin sunucu ile iletisime gecilir. Bulundugunuz yere en yakin sunucu ile iletisime gecildikten sonra sunucunuza bir sinyal iletilir. Bu sinyale ping denir. Baslattiginiz hiz testi, sunucuya verilen sinyale ve sunucunun bu sinyale yanit verme hizina gore internet hizinizin sonucunu gosterir. Sunucuya iletilen sinyal ve sunucudan alinan sinyal ile ilgili tum islemler tamamlandiginda hiz testi icin indirme islemi baslatilir.

Hiz Testi Oncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Daha once de belirtildigi gibi, hiz testi indirme ve yukleme oranlarinizi net ve dogru bir sekilde degerlendirmenize olanak tanir. Ancak, bu islem sirasinda aklinizda bulundurmaniz gereken birkac sey var. Bunlardan ilki ethernet kablonuzla ilgilidir. Baslamak icin, bilgisayarinizi ve modeminizi baglamak icin ethernet kablonuzu kullanin. Bilgisayarinizda zaten bir kablosuz baglanti secenegi varsa internet hiz testini kablosuz bir tarzda gerceklestirdiginizden emin olmak icin hiz testini gerceklestirirken devre disi birakmalisiniz.. Kablosuz baglantilarda hiz testleri guvenilir sonuclar vermediginden, internet hiz testini kablo baglantisi kurulurken yapilmasi tavsiye edilir. Bilgisayarinizda bir internet hiz testi yaparken, internetinizi kullaniyor olabilecek ve hiz testi bulgularini etkileyebilecek tum tarayici sekmelerini kapatmaniz onerilir.

Hiz testi sirasinda, bilgisayarinizin arka planinda internete erisebilen tum uygulamalarin kapali oldugundan emin olmaniz oldukca onemlidir. Buna virus programlari da dahildir. Bunun disinda, baska hicbir cihazin internetinize bagli olmadigindan emin olmalisiniz. Internet hiz testinizin sonucu bolgenizdeki diger internet kullanicilarina veya bulundugunuz binanin altyapisina gore farklilik gosterebilir.

Ideal Internet Hizi Kac Mbps Olmalidir?
Tipik bir internet kullanicisiysaniz, yani sadece gun icinde interneti kullaniyorsaniz ve sadece kucuk capli islemler yapiyorsaniz 4 Mbps internet hizi sizin icin yeterli olacaktir. Diger yandan daha aktif bir internet kullanicisiysaniz veya iPhone 14 gibi gelistirilmis karmasIk yazilimlara sahip cihazlari kullaniyorsaniz daha yuksek internet hizi tercih edebilirsiniz. Yani online toplantilara katiliyorsaniz, cesitli dosya veya materyal indirip yukluyorsaniz ve birden fazla kisinin internetinize erisimi varsa 8 Mbps ile 12 Mbps arasi indirme hizi sizin yeterli olacaktir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık