IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Avrupa’da Ucuza Tatil Yapmanin Yollari


Herkesin aklinin kosesinde yatan bir Avrupa seyahati hayali mutlaka vardir. Cesitli sebeplerle yillardir ertelenen ve bir turlu harekete gecilmeyen o plani simdi gerceklestirmenin tam zamani! Hem de Avrupa’nin tam ortasina, Prag’a. Uzun zamandir Cek Cumhuriyeti adiyla tanidigimiz, resmi ismiyle Cekya’nin baskenti Prag! Ozellikle sonbahar sevdalilari icin mukemmel bir gezi deneyimi sunan Prag, uygun yollu Avrupa tatillerinin vazgecilmezi adeta. Simdi hic vakit kaybetmeden sizi http://www.ytur.net/ tarafindan listelenen Prag tatili hakkindaki bilmeniz gerekenlerle bas basa birakalim.

1. Prag Turuna Hazirlik: Siki Giyinin!

Prag, Avrupa’nin diger sehirlerine gore nispeten daha soguk. Bu nedenle tatil hazirliklarinizi yaparken bunu mutlaka dikkate alin. Karasal iklimin hakim oldugu Prag’in sicaklik ortalamasi yaklasIk 20 derece. Kis aylarinda gunesi gormek neredeyse imkansiza yakin. Kasimda baslayan kar yagislari mart ayinin basina kadar devam edebiliyor. Yazlari ise sicaklik 27 dereceleri goruyor. Paris kadar yagmur almayan Prag, yine de romantiklerin Avrupa’daki ilk adreslerinden biri olmayi basariyor. Ozellikle yilbasi Prag turlariyeni yila masalsi bir atmosferde girmek isteyenleri kendine cekiyor. Genel olarak serin bir havaya sahip olan Prag’a gitmeden once valizlerinizi hazirlarken eger ki kis mevsimi ise yaniniza kesinlikle kalin giysiler almanizi oneririz. Cunku tum tatili soguk alginligina kapilmis sekilde gecirmek istemezsiniz.

2. Prag’in Gece Hayatiyla Eglenceye Hazirlikli Olun

Doyasiya eglenmeyi sevenlerdenseniz Prag tam da size gore bir sehir. Gece hayati bakimindan Avrupa’nin diger sehirlerine kok sokturecek nitelikte olan Prag’da neredeyse her tarza hitap eden mekan bulunuyor. Bunun icin sehir merkezi konumunda olan Prag 1 bolgesini tercih etmenizde fayda var. Prag 1’deki Aloha Club ve Lavka Bar sehrin gozdesi diyebilecegimiz isletmelerden. Gotik mimari ile donatilan sokaklari gezdikten sonra icinizi isitacak bir sicak sarap keyfi yapmanizi da siddetle oneririz. Bunun yani sira Prag’da sabahin ilk isIklarina kadar dans edebileceginiz Zlaty Strom Club ve Karlovy Lazne Club gibi alternatifler de mevcut. Casino arayanlar icin de sehir merkezinde birkac adet secenek bulunuyor.

3. Tatil Donusu Alacaginiz Hediyeleri Simdiden Belirleyin!

Prag turu ile sehri kesfederken donuste kendinize tatilden ani kalacak veya sevdiklerinize hediye edebileceginiz urunleri onceden belirlemeniz faydaniza olacaktir. Cunku yeni bir sehir kesfetmenin verdigi heyecanla “Ne alacaktim? Neydi onun adi?” gibi sorularla kendinizi telasa dusurebilirsiniz. Bunu yasamamaniz icin sizlere Prag turlari sirasinda alabileceginiz birkac hediyelik esya onerisi sunacagiz.

· Kukla: Evet yanlis okumadiniz, bildiginiz kukla. Prag’in kulturunde oldukca yaygin olan el yapimi kuklalar, icindeki cocugu oldurmemis olanlar icin sevimli bir hediye olabilir.

· Becherovka: Prag’in meshur ickisi Becherovka, tatil donusu alinabilecek hediyeler arasinda sayilabilir. Bitkisel kaynakli oldugu icin bircok hastaliga iyi geldigi de soyleniyor.

· Kagit Helva: Dunyanin en meshur atistirmaliklarindan olan kagit helvayi bir de kendi yerinden deneyin. Oldukca hafif ve lezzetli tadini aldiktan sonra poset poset toplayip valizinize doldurmak isteyebilirsiniz.

· Bohem Kristalleri: Prag’in meshur el isciligi urunlerinden biri de kristaller. Bin yillik gelenegin ortaya cikardigi mukemmel urunleri, sehrin merkezindeki kristal dukkanlarinda bulabilirsiniz.

4. Prag’in Gezilmedik Yerini Birakmayin

Prag, diger sehirlere gore ulasim konusunda sorun yasamayacaginiz bir kent. Yani cok mecbur kalmadikca taksi kullanmaniza gerek yok. Zaten sehirde gezilecek yerler genellikle Prag 1 olarak bilinen bolgede bulunuyor. Gezilerinize ise sehrin merkezi konumlarindan biri olan Hradcany Meydani’ndan baslayabilirsiniz. Vitava Nehri’ne kiyisi olan Malá Strana’da bulunan meydani etraflica gezdikten sonra asagidaki rotayi baz alarak devam edebilirsiniz. Ayrica bu rotayi tamamladiktan sonra Prag’a yalnizca aracla 2.30 saatlik bir uzaklikta bulunan Cesky Krumlov’a da gitmenizi siddetle oneririz. Cesky Krumlov turlarimasalsi bir Orta Cag atmosferinde kaybolmak isteyenlerin Prag’a kadar gitmisken kesinlikle kacirmamalari gereken bir firsat.

· Prag Kalesi

Prag’in ikonik yapilarindan biri olan Prazsky Hrad, gorkemli yapisiyla mutlaka gormeniz gereken yerlerden. Haftanin her gunu gezebileceginiz kalenin onunde hatira fotografi cektirmeyi unutmayin, zira essiz bir arka plan sunuyor.

· Eski Kent Meydani

Prag 1 bolgesinde bulunan meydan, Karl Koprusu’ne de oldukca yakin. Ustelik meydanin icerisinde bulunan ve sehrin en eski ibadethanelerinden olan Tyn Kilisesi’ni de gorme sansi yakalayabilirsiniz. Bu sirada kendinizi bir kahve ile odullendirebileceginiz kafeler de meydan cevresinde bolca mevcut.

· Kafka Muzesi

Prag denilince akla ilk gelen isimlerden biri suphesiz Franz Kafka. Unlu yazarin dogup buyudugu yer olan Prag’a kadar gelmisken muzesine gitmemek olmaz. Kafka ile ilgili her turlu eser ve bilgiye ulasabileceginiz muzeyi kesinlikle gormelisiniz.

· Wallenstein Sarayi

Yine Malá Strana’da bulunan bir baska onemli yer ise Wallenstein Sarayi. Gunumuzde ulkenin senatosuna hizmet veren sarayin bahcesi gorulmeye deger guzelliklerle kapli. Barok tarzi mimari yapilari seviyorsaniz mutlaka kacirmamaniz gereken bir yer.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık