IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Motorlu Sorf Tahtasinin Normal Bir Sorf Tahtasindan Farki Nedir?


Eger elektrik motorlu sorf tahtalarini duymus ancak neye benzediklerini gormemisseniz, normal sorf tahtalari ile olan farklarini bilmiyor olabilirsiniz. Sorfculer dahi, daha once denememislerse sadece nasil gorundugune bakarak elektrik motorlu bir tahtanin nasil calistigini anlamakta zorlanabilir.

Bu yeni moda tahtalar hakkinda bir fikir edinmek icin oncelikle SiFly.global ziyaret etmenizi ve tasarimlar arasinda gezinmenizi oneririz: Dilerseniz, uygun fiyatlar ile online siparis de verebilirsiniz. Bu iki urun arasindaki farklar hakkinda bilgi edinmek icinse, okumaya devam edin.

Normal sorf tahtalari ile elektrikli tahta arasindaki farklar
Normal ve eFoil olarak da bilinen elektrik motorlu sorf tahtalari; kullanilan malzemeler, temel tasarim ve desteklenen teknolojiler bakimindan oldukca farklidir. KlasIk bir sorf tahtasi, genellikle ahsaptan imal edilen ve farkli materyaller ile kaplanan tek parca bir urundur. Kullanmak icin dalga ve ruzgar gereklidir, kullanilabilecegi su derinligi ise kisitlidir. Kullanici, tahtaya vucut hareketleri ile yon verir ve dalgalari takip ederek denge saglamaya calisir. Yapilabilecek manevralar, ayni nedenle sinirlidir.

Elektrik motorlu bir sorf tahtasi ise uc parcadan olusur ve kullanicinin uzerinde durdugu kisim, klasIk bir tahtadan daha kisa ve kalindir. (Bu kisim icerisinde piller yer aldigi icin biraz daha kalindir.) Tahtanin altinda karbon fiber bir cubuk bulunur (lift cubugu da denir) ve bu cubugun sonunda da hidrofoil ile elektrik motoru yer alir.

Elektrik motorlu bir tahta, calisirken cubuk uzerinde yukselerek su ile olan temasi keser. Kullanici, disaridan bakildiginda havada suzuluyormus gibi gorunur. Stabilizorler sayesinde dengeyi saglamak daha kolaydir ve surus icin kullanicinin vucut hareketleri degil, bir uzaktan kumanda kullanilir. Bu kumanda, Bluetooth teknolojisini kullanarak elektrik motoruyla iletisim kurar.

Efoil sorf tahtasinin avantajlari nedir?
Elektrik motorlu sorf tahtasi, her seyden once hava kosullarindan (yani dalgalardan ve ruzgardan) bagimsiz bir deneyim sunar. Tahtayi hareket ettirmek icin dalga gucu gerekmediginden, durgun suda kullanmak bile mumkundur. Dilediginiz zaman kullanabilirsiniz ve dalgalarin guclendigi saat araligini beklemeniz gerekmez. Bu da daha cok ve daha uzun sorf yapabilmenizi saglar.

Dalgalara veya vucut hareketlerinize guvenmeniz gerekmedigi icin daha keyifli bir surus deneyimi elde edildigini soylemek de mumkundur. Hizlanmak ve yavaslamak icin uzaktan kumandayi kullanirsiniz. Boylelikle, vucudunuz farkli pozisyonlardayken hizinizin ne olacagini rahatca ayarlayabilir ve tahta uzerinde durmakta daha az zorlanirsiniz.

Cogu kullanici, bu deneyimi pudra halindeki kar uzerinde snowboard kullanmaya benzetmektedir. Yon degistirmek icin vucudunuzu belirli bir tarafa dogru egmeniz cogunlukla yeterli olacaktir. Elektrik motorlu sorf tahtasi ile daha yuksek hizlara da cikabilirsiniz: Bu tahtalar, maksimum 40 km/s’ye kadar hizlanabilmektedir.

Hangi sorf tahtasi size daha uygun?
Iki sorf tahtasi turu arasindaki temel farklar bunlar. Peki, hangisi size daha uygun? Bu, tahmin edilebilecegi gibi cevabi kisisel tercihlere gore degisecek bir sorudur. Kesin olarak birinin digerinden daha iyi veya herkes icin daha uygun oldugunu soylemek mumkun degildir. Bazi sorfculer, kendilerini dalgalara teslim etmekten hoslanir. Bazilari icinse, deneyimin kendisi onemlidir ve saatlerce guclu dalgalarin gelmesini beklemek istemezler.

Sorf yaparak elde etmek istediginiz seye gore karar vermeniz en dogrusu olacaktir. Bununla birlikte, denge saglamak nispeten daha kolay oldugu ve herhangi bir zamanda kullanilabildikleri icin, elektrik motorlu sorf tahtalarinin yeni baslayanlar icin daha uygun oldugunu soylemek mumkundur.

Bir secim yapmak zorunda olmadiginizi da unutmayin: Iki tahta turu arasindaki farklar, elde edilen deneyim bakimindan da gecerlidir. Elektrikli tahtalari kullanmak ile klasIk sorf tahtalari kullanmak farkli tecrubelerdir ve bir sorfcunun her ikisini de denemesi en iyisi olacaktir. Guclu dalgalar ortaya ciktiginda her zamanki tahtanizi kullanin, dalgalar duruldugunda elektrik motorlu tahtaniza gecis yapin: Bu sayede, hic ara vermeden sorf yapmaya devam edebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık