26.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Karniyarik Nasil Yapilir?
MALZEMELER
Karniyarik icin: 6 adet orta boy patlican 3 yemek kasigi zeytinyagi 1 adet buyuk boy kuru sogan 2 adet yesil biber (ic harci icin) 350 gram kiyma 2 dis sarimsak 1/2 tatli kasigi biber salcasi 1/2 tatli kasigi domates salcasi 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi karabiber 2 adet domates 6 adet orta boy yesil sivri biber 1 avuc maydanoz Kizartmak icin: 1 su bardagi aycicek yagi TARIF Bol suda yikadiginiz patlicanlari, pijamali sekilde soyun ve tuzlu suda bekletin. 3 yemek kasigi zeytinyagini bir tavada kizdirin. Yemeklik dogradiginiz 1 adet sogani da uzerine ekleyip pembelesene kadar kavurun. 2 adet dogranmis yesil biberi ilave edip kavurmaya devam edin. 350 gram orta yagli kiymayi da ekleyin ve kavrulmakta olan soganlarla birlikte renk alip, suyunu cekene kadar pisirin. Aralarda karistirip pisirme islemine devam ederek sirasiyla; 2 dis sarimsak, yarim tatli kasigi domates salcasi, yarim tatli kasigi biber salcasi, 1'er cay kasigi tuz ve karabiber ekleyin. 2 adet kup dogranmis domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pisirdikten sonra ocagin altini kisin ve bir avuc dogranmis maydanozu ekleyip son kez karistirarak ocaktan alin. Acisini alip, pijamali soydugunuz 6 adet patlicani kizartin. Firina dayanikli bir kaba yerlestirin. Orta kisimlarindan patlicanlari yarin. Hazirladiginiz ic harctan bol bol ekleyin. Patlicanlarin uzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin. Karniyariklari onceden isitilmis 170 derece firinda 20-25 dakika kadar pisirdikten sonra, sicak olarak, dilerseniz tereyagli pirinc pilavi esliginde servis edin. ALİNTİ ~ |
|
|