26.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Ev Baklavasi Nasil Yapilir?
MALZEMELER
Hamuru icin: 100 gram oda sicakliginda tereyagi (7 yemek kasigi) 1/2 cay bardagi sivi yag 1/2 cay bardagi sut 1 adet yumurta 2 yemek kasigi sirke 1/4 cay kasigi tuz 2 yemek kasigi yogurt 1cay bardagi su 4 su bardagi un Acmak icin: 1 su bardagi nisasta Serbeti icin: 2,5 su bardagi toz seker 3 su bardagi su 1/4 adet limonun suyu Ici icin: 250 gram toz Antep fistigi 50 gram file Antep fistigi Uzeri ve katlari icin: 250 gram eritilmis tereyagi (18 yemek kasigi) TARIF Derin bir kabin icerisinde tereyagi, sivi yag, sut, yumurta, sirke, tuz, yogurt ve suyu birlestirin, guzelce karistirin. Azar azar un ilave ederek yogurmaya baslayin, toparlandiktan sonra tezgaha alin ve un ilave ederek ele yapismayan bir hamur elde edin. Hamuru 24 esit parcaya bolup beze haline getirin. Tezgaha bol nisasta serpin ve bezeleri tatli tabagi buyuklugunde acin. Actiginiz bezelerin uzerini temiz bir bez ile orterek 40 dakika dinlendirin. Hamuru Acma ve Birlestirme Asamasi: Tezgahi hafifce nisastalayin. Ardindan bezelerin uzerine nisasta serperek birkac tanesini ust uste koyup tepsinizin genisliginde acmaya baslayin. Tum bezelere ayni islemi uyguladiktan sonra yufkalari birbirinden ayirin ve bir tanesini tereyagi ile yaglanmis tepsiye serin. Actiginiz yufkalari alt katman ve ustl katman olmak uzere ikiye bolun. Ilk katlari sermeye baslayin ve aralarina eritilmis tereyagi surun. Ortasina fistigi serin Diger katlari da ciktiktan ve aralarina eritilmis tereyagi surdukten sonra bir bicak yardimiyla hafifce karelere bolun. Uzerine de kalan tereyagini ekledikten sonra 195 derece isitilmis firinda 10 dakika pisirin. Ardindan firini 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollu olarak pisirin. Cikarip sicak baklavaya sicak serbetini verin. Cektikten sonra uzerine fistik serpistirip servis edin. ALİNTİ ~ |
|
|