IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Tam Kivaminda Karamel Tarifi


Seker ile hazirlanan karamel yediden yetmise herkesin favori lezzetlerinden. Hem tatlilarla hem de kuruyemislerle oldukca uyum saglayan karamelin kivamini tutturmakta zorluk cekiyorsaniz bu puf noktalara dikkat ederek istediginiz kivami yakalayabilirsiniz.

PUF NOKTALARIYLA EV YAPIMI KARAMEL TARIFI

KARAMEL ICIN IHTIYACINIZ OLAN MALZEMELER
Karamel yapmak icin ihtiyaciniz olan malzemeler; seker, su, krema ve tereyagi. Bazi tariflerde su kullanilmiyor, bazilarinda da krema ya da tereyagi olmuyor. Ama genel olarak bu malzemelere ihtiyac duyuluyor. Bazi tariflerde seker hic dokunulmadan eritiliyor, bazilarinda ise limon suyu ilave ediliyor icerisine. Bizim size onerimiz tarifinizin icerisinde su kullanmanizdan yana. Bu sayede karamelin donmasini, yapismasini ve sekerin de yapim asamasinda yanmasini engellemis olursunuz.

YANMAZ VE YAPISMAZ TAVA KULLANIN
Oncelikle karamel yaparken mutlaka ama mutlaka yanmaz yapismaz bir tava, tencere ya da kalin tabanli bir sos tenceresi kullanin. Sekerinizi bu pisirme gerecine aktararak karamel yapimina baslayin

OCAGI EN KISIK ATESTE KULLANIN
Bu sirada ocagin altini en kisIk ateste acin. Sekeri cok 10-15 saniye isiya maruz biraktiktan sonra azar azar su ilave edin. Tarifinizde belirtilen miktardan daha az ya da fazla su ilave etmemeye ozen gosterin. Bu asamada icerisine limon suyu da ekleyin. KisIk ateste sekere dokunmadan, tavayi ya da tencereyi hafif hafif hareket ettirerek eritmeye baslayin. Kenardan hafif bir sekilde erimeye gozlemleyeceksiniz. Bu esnada spatula yardimiyla karistirabilirsiniz.

SEKER KOPURUNCE KREMAYI KULLANIN
Sekerin bazi noktalarinda kopurmelere, goz goz kabarciklar olusacak ve kokusu degismeye baslayacak. Bu asamada en hizli sekilde kremayi devreye sokmaniz gerekiyor.

KREMAYI EKLERKEN CIRPMAYI SURDURUN
Sekerin rengi cok hafif donmeye altin sarisi bir renk almaya basladiginda kremayi ilave edin. Kremanin oda sicakliginda bir sure bekletilmis, hafif soguga yakin bir krema olmasina ozen gosterin. Kremasini ilave ettikten sonra karamelinizde ani kopurmeler ve kabarmalar gozlemleyeceksiniz. O yuzden krema eklerken diger yandan cirpma teliyle karistirmaya devam edin. Cirpma teliyle guzelce karistirarak kremayi guzelce karisima yedirin. Kopurme ve kabarmalarin bu esnada azaldigini da gozlemleyeceksiniz.

TEREYAGINI EKLEYIN
Son olarak bu karisima tereyagini ilave edin. Ilave edeceginiz tereyaginin buzdolabinda yeni cikmis, donmus ya da oda sicakliginda bir tereyagi olmamasina ozen gosterin. Karamelin isisinda tereyaginin erimesini de saglayin bu asamada.

KABA ALMADAN BIRKAC DAKIKA BEKLETIN
Tereyagi da eriyince karameliniz hazir. Karameli cok sicak bir sekilde soguk bir kabin icerisine koymaya calisirsaniz donabilir ve kivami dilediginiz gibi olmaz. O yuzden ocaktan aldiktan sonra karistirarak birkac dakika bekletin. Ilik bir cam kabin icerisine bosaltarak muhafaza edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık