IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Masterchef İskender Kebap Tarifi


MALZEMELER
400 g dana tranc
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi tereyag
Tuz
Karabiber
Sosu icin
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi tereyag
200 ml domates puresi
1 su bardagi sicak su
Tuz
Servis icin
Tirnakli pide
2 yemek kasigi tereyag
4 sivri biber
2 domates
Kizartmak icin
Aycicek yagi
Uzeri icin
Yogurt
1 yemek kasigi tereyag
TARIF
Dana bonfile etini strec filme sarip dondurucuya alin. Yaklaşik 1-1,5 saat buzlukta bekletin. Bicakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan cikarin.
Keskin bir bicak yardimiyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapişmaz yuzeyli bir tencereye etleri alin ve suyunu salip tekrar cekene kadar kariştirmadan kapaği kapali olarak pişirin.
Zeytinyaği ve tereyagini da tencereye ilave edip kizartin. Tuz ve karabiber ile tatlandirip ocaktan alin.
Sosu icin zeytinyaği ve tereyagini bir sos tenceresine alip isitin. Domates puresi ve sicak suyu ekleyip kaynamaya birakin. Kaynamaya başladiğinda tuzunu ilave edip kariştirin ve ocaktan alin.
Yapişmaz yuzeyli bir tavada tereyagini eritin. Pideleri kup kup doğrayip tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kizartin.
Aycicek yağini bir tavada isitin. Biberleri ve dorde bolduğunuz domatesleri yağda kizartip hazirlayin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık