24.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Masterchef İskender Kebap Tarifi
MALZEMELER
400 g dana tranc 2 yemek kasigi zeytinyagi 2 yemek kasigi tereyag Tuz Karabiber Sosu icin 1 yemek kasigi zeytinyagi 1 yemek kasigi tereyag 200 ml domates puresi 1 su bardagi sicak su Tuz Servis icin Tirnakli pide 2 yemek kasigi tereyag 4 sivri biber 2 domates Kizartmak icin Aycicek yagi Uzeri icin Yogurt 1 yemek kasigi tereyag TARIF Dana bonfile etini strec filme sarip dondurucuya alin. Yaklaşik 1-1,5 saat buzlukta bekletin. Bicakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan cikarin. Keskin bir bicak yardimiyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapişmaz yuzeyli bir tencereye etleri alin ve suyunu salip tekrar cekene kadar kariştirmadan kapaği kapali olarak pişirin. Zeytinyaği ve tereyagini da tencereye ilave edip kizartin. Tuz ve karabiber ile tatlandirip ocaktan alin. Sosu icin zeytinyaği ve tereyagini bir sos tenceresine alip isitin. Domates puresi ve sicak suyu ekleyip kaynamaya birakin. Kaynamaya başladiğinda tuzunu ilave edip kariştirin ve ocaktan alin. Yapişmaz yuzeyli bir tavada tereyagini eritin. Pideleri kup kup doğrayip tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kizartin. Aycicek yağini bir tavada isitin. Biberleri ve dorde bolduğunuz domatesleri yağda kizartip hazirlayin. ALİNTİ ~ |
|
|