24.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Kir Pidesi Tarifi
MALZEMELER
Hamuru icin: 1/2 su bardagi ilik su 1/2 su bardagi yogurt 3 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi kuru maya (ya da yarim paket yas maya) 1 tatli kasigi seker 1 silme tatli kasigi tuz 2 su bardagi un (kontrollu ekleyelim) Ic harci icin: 250 gram dana kiyma 1 adet orta boy sogan 1 adet buyuk boy yesil biber 1 tutam tuz (dilediginiz kadar) 1 tutam baharat karisimi (dilediginizden, dilediginiz kadar) TARIF Hamuru icin un haric tum malzemeleri yogurma kabina alalim ve elimizle guzelce karistiralim. Ardindan az az unu ekleyerek yogurmaya baslayalim. Yumusak bir hamur elde edecegiz. Uzerini kapatalim ve 1 saat mayalanmaya birakalim. Bu sirada ic harcini hazirlayalim. Kiymayi yogurma kabina alalim. Sogani, biberi robottan gecirelim ve kiymaya ekleyelim tuzunu ve dilediginiz baharatlari ekleyelim. Ben kirmizi toz biber, kekik ve tuz kullandim. Guzelce harmanlayip yoguralim. Kenarda hamuru beklesin. Hamur mayalandiginda uygun bir zemine alalim ve 4 esit beze elde edelim. Sonrasinda oklava ile tek tek acarak kiyma harcindan ekleyip yanlardan kapatalim. Sekillendirme asamasini sola kaydirarak izleyebilirsiniz. Tumunu bu sekilde sekillendirip firin tepsisine yan yana alalim. Uzerine; 1 yumurta sarisi, 1 yemek kasigi yogurt ve 1 yemek kasigi sivi yag karisimi hazirlayip uzerlerine bir firca ile surelim. Son olarak 175 derece alt ust ayar firinda uzerleri kizarana kadar pisirelim. Dilerseniz firindan cikardiktan sonra uzerlerine tereyagi surebilirsiniz. ALİNTİ ~ |
|
|