IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Mukemmel Corba Yapmak İcin Seflerin Bilmenizi İstemedigi Sirlari


Evinizde krallara layik mukemmel kivamli corba yapmak icin seflerin ve gida uzmanlarinin verdigi ipuclarini bir araya getirdik. Sicak corbanin icinde beklenmedik etkiler yaratan malzemelerin sirlarini ogrendiginizde hemen denemek isteyeceksiniz. Bu sonbaharda hastaliklari uzak tutmak icin birbirinden saglikli corbalari yapmak icin mutfakta bol bol keyifli vakit gecireceksiniz.

ET SULARI
Onceden hazirladiginiz tavuk, sebze ve et sularini buz kaliplarinda dondurarak her corbaya konmak uzere kullanabilirsiniz.


EL BLENDERI ILE HARIKALAR YARATIN
Ozellikle pure haline getirilmis corbalar ve et sulari hazirlarken kullanisli olan bir el blenderi ile hayatinizi kolaylastirin ve corba tadini daha iyi hale getirin.



CORBANIZI KAYNATMAYIN
Dunyaca unlu ascilar pisirme islemi sirasinda corbanizi asla kaynatmamanizi tavsiye ediyor. Corbayi kaynatmamak icindeki malzemelerin daha dokulu olmasini saglarken corba suyunun da daha berrak olmasini saglar.

Makarna suyunu dokerek asrin hatasini yapiyorsunuz!
Makarna suyunu dokerek asrin hatasini yapiyorsunuz!
CORBA SOGUYANA KADAR KAPAGI ACIK KALSIN
Corbayi saklama sekliniz kadar hazirlama sekliniz de onemlidir. Bu yuzden corbanizi soguyana kapagini acik birakmalisiniz. Sicak buhari hapsetmek bakteri uremesine yol acabilir. Corbanizi buzdolabina koymadan once veya isitmadan once oda sicakligina gelmesini bekleyin.



MALZEMELERI CESITLENDIRIN
Ekstra besin takviyesi icin yogun yesillikleri corba tariflerine dahil edebilirsiniz. Bu sayede hem corbaniz daha sIk gorunecek hem de besin degeri artmis olacak.



BIRAZ SOSLA DEGISIMI HISSEDIN
Bir dahaki sefere ev yapimi corba yaptiginizda ve bir seyin "eksIk" oldugunu hissettiginizde, lezzetini arttirmak icin ona biraz narenciye veya sirke ekleyin. Corba tariflerinde asidik ilaveleri sIk sIk unutuyoruz veya atliyoruz, ancak inanilmaz bir lezzet farki yaratiyor.



DUSUK SICAKLIKTA UZUN SURE PISIRIN
Mumkun oldugunca cabuk bitirmek istemek cazip gelse de ev yapimi corba pisirirken zaman ayirmaniz onemlidir. Usta sefler corbalarin dusuk sicaklikta uzun sure pisirildiginde daha iyi olduguna dikkat cekiyor.

MANTAR EKLEMEYI IHMAL ETMEYIN
BagisIkligi guclendirmek onemlidir. Ozellikle soguk alginligi ve nezlenin her yerde gorundugu corba mevsiminde. Corba tariflerinize mantar ekleyerek bunu kolayca yapabilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık