21.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Kiymali Patlicanli Borek Nasil Yapilir?
MALZEMELER
2 adet yufka Sivi Harc icin Malzemeler Zeytinyagi Su Ic Harc icin Malzemeler 3 – 4 yemek kasigi zeytinyagi 1 adet sogan – rende 2 adet patlican – kucuk kup dogranmis 250 – 300 gr. kiyma 2 dis sarimsak 1 – 2 adet domates 1 tutam toz seker Tuz Karabiber Uzeri icin Malzemeler 1 adet yumurtanin sarisi Corekotu TARIF Ic harci icin; Tavanizi ocaga alin ve isitin. Icerisine zeytinyagini ilave edin. Sogani icerisine ilave edin ve soteleyin. Kiymayi ilave edin ve hafif ezerek kavurun. Ince dogranmis sarimsak ve kucuk kup dogradiginiz patlicanlari ilave edip iyice yumusayana kadar pisirin. Rendelediginiz domates, toz seker, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 – 2 dakika daha pisirin ve ocaktan alin. Sivi harci icin; Bir karistirma kabinda zeytinyagi ve suyu karistirin. Birlestirmek icin; Yufkanizi tezgahiniza serin ve 4 esit ucgene bolun. Bir firca yardimiyla yufkaniza hazirladiginiz sivi harctan surun. Genis tarafi size dogru bakacak sekilde yufkanizi serin. Enlemesine olacak sekilde ic harci yayin. Kenarlarini hafif kapatin ve yufkanizi rulo olacak sekilde sarin. Ice dogru kivirin ve gul sekli verip firin kagidi serdiginiz firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve corekotu serpin. 180 derecede onceden isitilmis firinda 25 – 30 dakika pisirin. ALİNTİ ~ |
|
|