IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Mantarlarin Kararmamasi İcin Yapilacaklar


Mantar kararmasi oldukca can sIkici olabiliyor. Essiz lezzette olan mantarlar karardiginda kotu ve istenmeyen goruntulere sebep oluyorlar. Tariflerinde sIklikla mantari kullanan kisiler mantar kararmadan nasil pisirilir diye merak ediyorlar. Mantarlarin kararmasini onlemek icin birkac basit puf noktasi bulunuyor.

MANTAR NEDEN KARARIR?


Mantarlari sunger gibi dusunebilirsiniz. Maddeleri icinde hapsedebilir, %90'i sudan olusur. Bu kadar su yuklu bir sey soz konusu oldugunda isiyla temasi sirasinda eger isi cok yuksekse tum suyunu salar ve yeniden ceker. Bu da onun renginde ve kivaminda degisimler yasanmasina neden olur. Bu nedenle mantarlar, cok yuksek isilarda pisirilmemeli. Pisirildigi durumlarda rengi giderek koyulasir. Bir diger nedeni ise mantarlarin yeterince dogru isilarda saklanmamis olmasi ya da havayla surekli temasi. Mantarlarin dogru bir sekilde temizlenmemis ve pisirilmeye hazir hale en dogru sekliyle getirilmemis olmasi da kararmalarinin altinda yatan bir baska sebep.

MANTARIN KARARMAMASI ICIN YAPMAK GEREKIR?
SUYUN ALTINDA FAZLA TUTMAYIN


Rengi hafif kahverengilesmis, formlari bozulmamis mantarlari pisirmenin de sirlari var. Mantarlari suyun altinda uzun uzadiya tutmamak ilk sartimiz. Yukarida da dedigimiz gibi mantarlar su ceken bir yapida oldugu icin bir tum kiri ya da farkli maddeleri suyun altina tutulduklari zaman icine hapsederler. Bu nedenle elinizdeki mantarlari cok dogru temizlemek onemli. Oncelikle limon suyu ve suyu karistirarak minik bir su hazirlayin. Minik bir not: Mantarlariniz cok toprakli ya da kirliyse bu islemi yapin.

NEMLI BIR BEZLE SILIN


Mantarlarinizi bu suyun icerisine batirip cikarin. Burada amac mantari yikamak degil, bu nedenle cok bekletmeyin. Bir daldirip hizlica cikarin. Ardindan mantarlarinizi hafif nemli bir bez yardimiyla guzelce silin. Ozellikle sapkasinin altinda kalan kisimlari guzelce silmeye ozen gosterin. Bu asama icin kagit havlu da kullanabilirsiniz.

HAFIFCE UNLAYIN


Guzelce temizlediginiz mantarlarin varsa uzerindeki zarlasmis kismi elinizle ya da bir bicak yardimiyla cikarin. Ardindan hafifce unlayin. Unladiktan sonra guzelce harmanlayin. Fazla unlari atmasi icin tel suzgecin uzerine alin ve dilediginiz sekilde dograyin ya da tum bir halde birakin.

ALUMINYUM TENCERE KULLANMAYIN


Ardindan aluminyum olmayan, celik, seramik, dokum bir tava ya da tencerenin icerisine mantarlarinizi alin. Hafifce sotelemeye baslayin. Aluminyum tencere ya da tavalar mantarlarinizin rengini de tadini da etkileyebilir. KisIk ateste pisirme islemini gerceklestirdikten sonra mantarlariniz hazir!

LIMONLU SU ONEMLI


Mantarlariniz cok toprakli degilse limonlu su asamasini yapmadan sadece islak bezle de silebilirsiniz. Ancak pisirme asamasinda mutlaka limon suyu eklemeniz gerekecektir. Aklinizda bulunsun.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık