IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Taze İncirin Sagladigi İnanilmaz Faydalar


Acibadem Atasehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Ayse Sena Burcu, vucudun bagisIklik sistemini guclendirirken, diyet dostu olmasiyla da dikkat ceken taze incirin porsiyon kontrolune ozen gosterilmek kaydiyla bu son gunlerinde mutlaka tuketilmesi gereken bir meyve oldugunu belirterek “Inciri tuketirken porsiyon miktarini abartmamak gerekir. 1 adet orta boy taze incir bir porsiyon meyveye esit olup yaklasIk 60 kalori icermektedir. Ozellikle diyabet hastalari ve bobrek tasi olanlarin inciri dikkatli tuketmesi gerekir” diyor.


BAGISIKLIGI GUCLENDIRIYOR
BagisIklik sistemini guclendirerek hastaliklara karsi koruma saglamak icin gunluk beslenmenizde incire mutlaka yer verin. Incirin antioksidan ozelligi serbest radikallere karsi koruyuculuk gostererek vucut direncini artiriyor. Ozellikle mor renkli incirlerin antioksidan ozelligi diger incirlere kiyasla daha fazla oldugundan, gunde bir adet mor incir tuketmeyi ihmal etmeyin.


KALBI KORUYOR
Incir, kan basincini dengelerken, ayni zamanda kandaki yag seviyelerini iyilestirebiliyor. Bu da damar sagligini iyilestirmeye ve kalp hastaligi riskini azaltmaya yardimci oluyor. Beslenme ve Diyet Uzmani Ayse Sena Burcu “Yuksek kan basincina yol acan faktorlerden biri de, yuksek sodyum (islenmis gida ve tuz tuketiminin yuksek olmasi) ve yeterli potasyum tuketmemenin (yetersiz sebze/meyve tuketimi) neden oldugu potasyum dengesizligidir. Incir yuksek kan basincini duzenleyen potasyumun iyi bir kaynagidir. Ayni zamanda incirdeki yuksek posa seviyeleri, fazla sodyumun vucuttan atilmasina yardimci olabilir. Diyabet, bobrek hastaliklari gibi kronik bir hastaliginiz yok ise gunde bir adet inciri duzenli tuketmenizde fayda var” diyor.



SINDIRIMI IYILESTIRIYOR
Yapilan calismalar duzenli incir tuketen kisilerde kabizligin onemli olcude azaldigini gosteriyor. Yuksek oranda icerdigi cozunur ve cozunmez posa sayesinde kabizligi onlemek icin beslenme tedavisinde kullanilabilen incir ayni zamanda bagirsaklarda bulunan iyi bakterileri zenginlestiren prebiyotik icerigiyle sindirim sagligini desteklemeye yardimci oluyor.



KEMIKLERI GUCLENDIRIYOR
Incirin kemik yogunlugu icin buyuk onem tasiyan kalsiyum, fosfor ve magnezyum acisindan zengin bir kaynak oldugunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmani Ayse Sena Burcu “Taze incir yuksek potasyum icerigi sayesinde yuksek tuz iceren diyetlerin neden oldugu kalsiyum atilimini engeller; bu sayede kalsiyumun kemiklerde tutulmasina yardimci olur ve sonuc olarak osteoporoz riskini azaltabilir” diyor.



AGIRIK KONTROLUNE DESTEK OLUYOR
Yuksek posa icerigi sayesinde bagirsaklari calistiran taze incir, yuksek posa icerigi ile doygunluk hissini artirarak istah kontrolu saglamaya destek oluyor. Bu yonden zayiflama diyetlerinde veya vucut agirligi kontrolunde porsiyon miktarina dikkat edilerek tuketilebiliyor.

TATLI ISTEGINI KARSILIYOR
Tatli krizlerinde enerji degeri yuksek sekerli tatlilar yerine dogal meyve sekeri iceren inciri tercih edebilirsiniz. Ancak inciri tek basina tuketmek kan sekerini hizla yukselterek sonrasinda daha cok yeme istegi olusturabildiginden ara ogunde tercih edeceginiz inciri yogurt, sut, kefir ve sert kabuklu yemisler (ceviz, findik vb) gibi protein kaynaklariyla beraber uzerine tarcin serperek tuketin. Her besinde oldugu gibi incirin de fazla tuketiminin vucutta yaga donusecegini unutmamak gerekiyor.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık