IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Hamur İslerine Katilan Sirke Ne İse Yarar?


Pastanede yenilen kiyir kiyir pogacalarin, agizda dagilan kurabiyelerin, yag cekmeyen kizartmalarin nasil yapildigini merak ediyorsaniz bunun sirri annelerimizin hamur islerine ekledigi sirkeden geliyor. Sirkenin faydalari eklendigi hamur islerine gore degisim gosteriyor. Ancak sirke bircok hamur isinde kullanilsa da hepsinde ayni sonuclari vermiyor. Baska baska etkileri olabiliyor. Iste sirkeyi kullanmaniz gereken hamur isleri...

POGACALARA SIRKE KATMAK NE ISE YARAR?

Soz konusu puf puf kabarsin istediginiz pogacalar ya da pastanelerde agziniza attiginiz gibi dagilan o kiyir kiyir pogacalar oldugunda elinizin gidecegi en onemli malzemelerden biri kesinlikle sirke olmali. Yas ya da kuru mayali, ilik sutlu az yagli pogaca hamurlarina katildiginda, sirke bu pogacalarin cok daha uzun sure dayanmasina yardimci oluyor. Bol yagli, kabartma tozlu pogacalarin icerisinde ise agizda dagilan bir hamur yapmaniza yardimci oluyor. Hamurlardan hamurlara bu sekilde farkliliklar gosteriyor.

KURABIYELERE SIRKE KATMAK NE ISE YARAR?


Ozellikle kavanozlarda cok uzun sure saklamak istediginiz tuzlu kurabiye tariflerinizin icerisine mutlaka sirke koyuyorsunuz degil mi? Cunku sirke, kurabiyelerinizin kavanozlarda cok uzun sure tazeligini koruyarak lezzetli olmalarini sagliyor. Ayrica kurabiyedeki malzemelerin lezzetini on plana cikariyor ve agizda dagilan bir kivamda olmalarini sagliyor. Pastanelerden aldiginiz kurabiyelerin kivamlarini cok seviyor ve benzer bir tat yakalamak istiyorsaniz mutlaka hamurlarin icerisine sirke ilave edin.

BOREKLERE SIRKE KATMAK NE ISE YARAR?


Ozellikle kizartma borek ya da pisi yapmak istediginizde en buyuk sorunlarin basinda o tarifin cok fazla yag cekiyor olusu geliyor degil mi? Ciborek gibi tariflerinizin hamurlarinin icerisine sirke ilave ederek bu sorunu ortadan kaldirmaniz mumkun. Hamura sirke ilave edin sonra da klasIk borek adimlarini uygulayin. Kizartma asamasinda boreginizin cok az yag cektigini gozlemeyeceksiniz. Sebebi sirke kullanmanizdan baskasi degil. Ayrica sirke, hamurunuzun puf puf kabarmasini saglar ve citir citir bir kivamda olmasina da yardimci olur. Aklinizda bulunsun.

TART VE TURTAYA SIRKE KATMAK NE ISE YARAR?


Tart ve turta hamurlarinda ozellikle yabanci tariflerde sirke kullaniliyor. Bunun sebebi icerisindeki tereyagi ve unun birbirlerine guzel bir sekilde yedirilmesi. Bu sekilde kum gibi agizda dagilan bir kivami oluyor ama piserken de butunluk sagliyor. Bu nedenle tart ya da turta hamurlarinin icerisinde mutlaka sirke kullaniliyor. Sirkenin rolu oldukca buyuk.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık