19.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Sultan Sarmasi Tarifi
MALZEMELER
1 su bardagi toz seker 1,5 su bardagi un 3 yemek kasigi kakao 1 litre sut 1 yemek kasigi tereyag 1 paket vanilin 1,5 su bardagi Hindistan cevizi 2 paket krem santi (toz halinde satilan santiye 1 cay bardagi sut) TARIF Bir tencerede un, toz seker ve kakaoyu karistirip, uzerine yavasca sut ilave edip surekli karistirarak orta ateste pisirin. Koyulasmaya ve baloncuk cikarmaya baslayan muhallebinin icerisine tereyagi ekleyin ve tekrar karistirin. Koyulasan ve pisen muhallebiyi ocaktan alamadan once vanilini ekleyip karistirin ve ocaktan alin. Firin tepsisine Hindistan cevizini yayin. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin uzerine dikkatlice yayin. Bir gun boyunca buzdolabinda bekletin. Bir gun bekleyen muhallebiyi 8 esit dikdortgen olacak sekilde kesin ve krem santiyi tum yuzeye yayin. Bir spatula yardimiyla dikdortgen parcalari yavasca rulo haline getirin. Uzerine, arzuya gore Antep fistigi veya ceviz serpistirerek servis edin. ALİNTİ ~ |
|
|