18.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Ciborek (Cig borek) Tarifi
MALZEMELER
Hamuru Icin: 3 su bardagi un 2 cay kasigi tuz 1 su bardagi ilik su 1 yemek kasigi uzum sirkesi 2 yemek kasigi zeytinyagi Ic Harci Icin: 250 gram yagsiz kiyma 1 adet orta boy kuru sogan (rendelenmis) 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi karabiber 1/2 su bardagi su Kizartmak Icin: 1,5 su bardagi aycicek yagi TARIF Cig borek hamurunu hazirlamak icin icin gerekli malzemelerin hepsini genis bir karistirma kabina ekleyin. Yogurmaya baslayin ve ele yapismayacak kivamda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin. Eger civik kalirsa, azar azar un ilavesi yapabilirsiniz. Yogurdugunuz hamurun uzerini orterek, oda sicakliginda 20-30 dakika kadar dinlendirin. Cig boreklerin ic harci icin; kiyma, sogan, tuz, karabiber ve suyu bir kapta iyice karistirin. Oda sicakliginda dinlenen hamuru esit bezelere ayirin. Hamurlari hafifce unlanmis mutfak tezgahi uzerinde merdane yardimiyla, buyuk bir servis tabagi boyutlarinda acin. Kiymali harctan aldiginiz bir parcayi hamurlarin yarisina yayin. Diger kisimlari, icli kisimlarin uzerine kapatarak "D" seklinde borekler hazirlayin. Boreklerin kenar kisimlarini elinizle hafifce bastirin. Ayni islemi tum hamur bezelerine uygulayin. Aycicek yagini genis tabanli bir tavada kizdirin. Hazirladiginiz cig borekleri, kizgin yagda arkali onlu ters cevirerek kisa surede pisirin. Bekletmeden sicak olarak servis edin. ALİNTİ ~ |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|