IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Evde Krem Peynir Tarifi


Krem peynir hem dokusu hem de tadiyla en sevilen peynirler arasinda bulunuyor. Sicacik ekmegin uzerine surulen krem peynir kahvaltilarin vazgecilmezleri arasinda bulunuyor. Ancak marketten alinan krem peynirlerin icerisinde cok fazla katki maddesi bulunuyor. Evde yapilan krem peynirler cok daha lezzetli ve saglikli oluyor.

EVDE KREM PEYNIR NASIL YAPILIR?


Oncelikle tazecik sutunuzu guzelce kaynatarak baslayin. Guzelce kaynadigindan emin oldugunuz sutunuzu, limon (veya sirke), biraz da tuz ilavesiyle kestirin. Kesilince uzerinde tortular birikmeye baslayacaktir. Tam anlamiyla kesildiginden emin oldugunuzda ocaktan alin.


Ardindan bir kabin uzerine tulbent ve suzgec oturtun. Kesilen sutunuzu suzdurun. Arda kalan suyunu atmayin. Peynir alti suyu olarak degerlendirebilirsiniz. Tulbenti guzelce sIkin ve bir tortulari bir kaba aktarin.



Icerisine tereyagi, biraz tuz ve istege bagli olarak farkli baharatlar ilave edin. 1 su bardagi peynir icin 1,5 yemek kasigi oda sicakliginda tereyagi yeterli olacaktir. Mikserinizin orta ayarinda cirpmaya baslayin. Cirptikca kremamsi bir kivam aldigini gozlemleyeceksiniz. Dilerseniz daha guzel bir kivami olmasi icin icerisine yarim cay bardagi kadar peynir alti suyu da ilave edebilirsiniz. Kremamsi bir kivam alana kadar cirpmaya devam edin.


Ve mutlu son... Cirpilan ve bildigimiz anlamiyla krem peynir kivami alan peynirimiz tuketime hazir! Dilerseniz saklama kaplarina aktararak buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz. 1 haftaya kadar tazeligini koruyacaktir. Dilerseniz hemen kahvalti sofralariniza tasiyabilir, afiyetle tuketebilirsiniz.


ALİNTi ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık