IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Evde Kiymali Pide Tarifi


MALZEMELER
Hamuru icin:
1 yemek kasigi kuru maya
1 yemek kasigi toz seker
1 su bardagi ilik su
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi un
Kiymali ic harci icin:
1cay kasigi tuz
300 gram dana kiyma
2 adet domates
1 adet sogan
3 dis sarimsak
4 adet sivri biber
2 yemek kasigi sivi yag
1/2 cay bardagi su
Servisi icin:
2 yemek kasigi eritilmis tereyagi
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarisi
1 yemek kasigi sivi yag
TARIF
Hamuru icin, derince bir kaba kuru mayayi ve toz sekeri alin, ustune ilik suyu ekleyin, karistirin ve kabarmasi icin bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
Ardindan ustune sivi yagi ekleyip, bir cirpma teli ile cirpin. Sonrasinda 2 su bardagi unu ve tuzunu ekleyip, yogurmaya baslayin.
Kalan 1 su bardagi unu, kontrollu olarak ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde edene dek yogurun. YaklasIk 5 dakika kadar yogurmaniz gerek. Yogurduktan sonra, ustunu ortun ve ilik bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya birakin.
Hamur mayalanirken ic harcini hazirlayin. Ic harci icin; sogani, domatesleri ve biberleri ince ince dograyip, kiyma ile karistirin. Sarimsagi rendeleyin, yagi ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarini ilave edip, guzelce karistirin. Ic harciniz hazir.
Mayalanmis olan hamur alin, hafifce tezgahta yogurun ve silindir gibi uzatip, 6 esit parcaya kesin.
Her bir parcayi elinizle yogurup, yuvarlayin ve bir merdane yardimi ile uzunca acin, pide seklinde ve tepsinizin boyutuna gore, ne kadar ince acarsaniz o kadar iyi.
Yaglanmis ve un serpilmis bir firin tepsisine, hazirladiginiz hamurlari serin ve ustlerine hazirladiginiz harci paylastirin.
Kenarlarini kivirarak kapatin ve piserken acilmamasi icin, guzelce bastirin. Yumurta sarisi ile yagi cirpin ve bir firca yardimi ile kenarlarina surun.
Onceden isitilmis 200 derece firinda kenarlari kizarana dek yaklasIk 12 dakika pisirin. Firindan alir almaz, kenarlarina tereyagi surun ve daha yumusak bir pide istiyorsaniz ustlerini temiz bir bezle ortun. Eger citir seviyorsaniz ortmeyin. Ilk sicagi gectikten sonra servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık