IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Armageddon Riski En Yuksek Seviyede


Rusya'nin 24 Subat'ta Ukrayna'ya yonelik askeri mudahalesi devam ediyor. Putin, gectigimiz gunlerde Ukrayna'dan ilhak ettigi bolgelerin Rusya'ya baglanmasina yonelik resmi belgeyi imzalamisti. Moskova yonetimi, ilhak ettigi bolgelere yonelik saldirilarda 'nukleer silah' dahil her turlu silahin kullanilabilecegini ifade etmisti. Nukleer geriliminin arttigi son gunlerde ABD Baskani Joe Biden'dan dunyayi tedirgin eden bir aciklama geldi. Biden nukleer "Armageddon" riskinin 1962'deki Kuba Fuze Krizi'nden bu yana en yuksek seviyede oldugunu soyledi.

BIDEN: PUTIN SAKA YAPMIYOR
BBC'nin haberine gore, Biden, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin'in Ukrayna'da yasanan aksiliklerden sonra taktik nukleer silah kullanmaktan soz ederken "saka yapmadigini" ifade etti.


ABD'nin, Putin'in savastan cikis yolunu "anlamaya calistigini" belirten Baskan Biden, Rus liderin taktik nukleer, biyolojik veya kimyasal silahlar kullanmaktan bahsettiginde saka yapmadigini dusunme nedenini "ordusunun onemli olcude dusuk performans gostermesine" bagladi.

Putin’in nukleer saldiri tehdidi Ukrayna’yi harekete gecirdi! Felakete hazirlik basladi... Halka iyot tabletleri dagitiliyor
Putin’in nukleer saldiri tehdidi Ukrayna’yi harekete gecirdi! Felakete hazirlik basladi... Halka iyot tabletleri dagitiliyor
"KUBA FUZE KRIZI'NDEN BU YANA ILK KEZ..."
Biden, "Eger isler bu sekilde gitmeye devam ederse Kuba Fuze Krizi'nden bu yana ilk kez, nukleer silahlarin kullanimina yonelik dogrudan bir tehdit var. Kennedy ve Kuba Fuze Krizi'nden bu yana Armageddon ihtimaliyle karsi karsiya kalmadik." seklinde konustu.

ABD'li yetkililer, son birkac aydir Rusya'nin savas alaninda kayiplar yasamasi halinde kitle imha silahlarinin kullanimina basvurabilecegi konusunda uyarida bulunuyordu.

Ancak ABD Ulusal Guvenlik Danismani Jake Sullivan, gecen hafta Moskova yonetiminin nukleer silah kullanma imalarina ragmen ABD'nin, Rusya'nin yakinda bir nukleer silah kullanmaya hazirlandigina dair hicbir isaret gormedigini belirtmisti.

"HER YOLU KULLANMAKTAN TEREDDUT ETMEYECEGIZ"
Putin, ozellikle Ukrayna'daki savasin seyrinin degismeye baslamasiyla "Rus topraklarini korumak icin elindeki her yolu kullanmaktan tereddut etmeyecegini" ifade etmisti.

ABD ve Avrupa Birligi (AB) daha once Putin'in nukleer silah kullanma tehdidinin ciddiye alinmasi gerektiginin altini cizmisti.

KUBA FUZE KRIZI
John F. Kennedy ve Nikita Kruscev yonetimleri arasindaki gerilim, 1962'de Kuba'ya Rus nukleer silahlarinin konuslandirilmasi hamlesinin ardindan ABD ve SSCB arasindaki soguk savas mucadelesini nukleer bir savasin esigine getirmisti.

Iki super guc arasinda meydana gelen gerilim, bircok uzman tarafindan dunyanin tam olcekli bir nukleer savasa en cok yaklastigi tarih olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık