07.Ekim.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Kandil simidi Nasil Yapilir?
MALZEMELER
150 gram tereyagi (oda sicakliginda) 1 cay bardagi sivi yag 1 adet yumurta 1 yemek kasigi elma sirkesi 5 yemek kasigi su 1 tatli kasigi toz seker 1 tatli kasigi tuz 1 cay kasigi kabartma tozu 1 yemek kasigi mahlep 4 su bardagi un Uzeri icin: 1 adet yumurta sarisi 1/4 cay bardagi pekmez 1 cay bardagi su 4 yemek kasig susam 4 yemek kasigi corek otu TARIF Derin bir kabin icerisine tereyag, siviyag, yumurta, su, tuz, seker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup guzelce karistirin. Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu guzelce karistirirak yogurun. Hamurunuz hazir olunca elinizle ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle ya da tezgahin uzerinde yuvarlayarak rulo sekli verin. Sonra, uclarini birlestirip cember sekli verin Susamli hazirlamak istediginiz simitler icin hamuru once su pekmez karisimina batirin, Sonra susam dolu bir tabagin uzerinde her iki tarafini da susama bulayin ve tepsiye dizin. Corek otlu kandil simitleri icin cember sekli verdiginiz hamurlari tepsiye dizip uzerlerine pekmez ile karistirdiginiz yumurta sarisini surup catalla uzerinden gecin ve uzerine dileginiz kadar corek otu serpin. Kandil simitlerini onceden isitilmis 180 derece firinda 20 dakika pisirin. Her firinin pisirme suresi farkli olabilecegi icin simitleri piserken kontrol etmenizi oneririz. ALİNTİ ~ |
|
|