IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 07.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kandil simidi Nasil Yapilir?


MALZEMELER
150 gram tereyagi (oda sicakliginda)
1 cay bardagi sivi yag
1 adet yumurta
1 yemek kasigi elma sirkesi
5 yemek kasigi su
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
1 yemek kasigi mahlep
4 su bardagi un
Uzeri icin:
1 adet yumurta sarisi
1/4 cay bardagi pekmez
1 cay bardagi su
4 yemek kasig susam
4 yemek kasigi corek otu
TARIF
Derin bir kabin icerisine tereyag, siviyag, yumurta, su, tuz, seker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi koyup guzelce karistirin.
Daha sonra, unu azar azar ekleyerek hamurunuzu guzelce karistirirak yogurun.
Hamurunuz hazir olunca elinizle ceviz buyuklugunde parcalar koparin ve elinizle ya da tezgahin uzerinde yuvarlayarak rulo sekli verin.
Sonra, uclarini birlestirip cember sekli verin
Susamli hazirlamak istediginiz simitler icin hamuru once su pekmez karisimina batirin,
Sonra susam dolu bir tabagin uzerinde her iki tarafini da susama bulayin ve tepsiye dizin.
Corek otlu kandil simitleri icin cember sekli verdiginiz hamurlari tepsiye dizip uzerlerine pekmez ile karistirdiginiz yumurta sarisini surup catalla uzerinden gecin ve uzerine dileginiz kadar corek otu serpin.
Kandil simitlerini onceden isitilmis 180 derece firinda 20 dakika pisirin. Her firinin pisirme suresi farkli olabilecegi icin simitleri piserken kontrol etmenizi oneririz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık