IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kiymali Borek Nasil Yapilir?


MALZEMELER
Borek icin:
3 adet yufka (tercihen taze gunluk)
Ic harci icin:
2 yemek kasigi aycicek yagi
2 adet sogan (orta boy)
400 gram dana kiyma (az yagli)
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi toz aci biber
1 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi (silme) toz seker
1 cay bardagi su
Sosu icin:
1 adet yumurta
1 cay bardagi aycicek yagi
1 cay bardagi sut
2 yemek kasigi yogurt
1/2 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi elma sirkesi
1/2 cay bardagi aycicek yagi (uzeri icin ekstra olarak)
TARIF
Ic harci icin kucuk kucuk kup halinde dogradiginiz sogani aycicek yagi ile tavada kisIk ateste pisirmeye baslayin.
2-3 dakika karistirarak pisirdiginiz soganlara kiymayi ekleyin. Karistirarak kavurmaya devam edin.
Kiyma iyice renk alinca, yaklasIk 5 dakika icinde, tum baharatlari, tuzunu ve sekeri ekleyin. Guzelce karistirin. 2-3 dakika da bu sekilde kavurun.
Suyunu da ekleyin ve orta-kisIk atese suyu cekene kadar pisirin. YaklasIk 5 dakika icerisinde tum suyu cekmis olacaktir. Ardindan sogumasi icin ic harci ocaktan alin ve dinlenmeye birakin.
Bu sirada boregin sosunu hazirlamak icin yumurta, sut, 1 cay bardagi aycicek yagi, yogurt, tuz ve sirkeyi kucuk bir karistirma kabina alin. Cirpiciyla tum malzemeler birlesene dek karistirin.
Yufkalari yarim ay olacak sekilde ortadan ikiye kesin. Yarim ay seklindeki bir yufkayi tezgaha alin. 3-4 yemek kasigi sostan uzerine gezdirin. Yufkanin genis tabanina da sogumus olan kiymali harctan dizin.
Once sag ve sol kenarlarindan 2-3 cm iceriye katlayin. Ardindan genis kenarindan baslayarak tercihen cok gevsek olmayacak sekilde yufkayi rulo halinde sarmaya baslayin.
Tum yufkalar icin ayni asamalari tekrar edin. Toplamda 6 adet uzun rulo elde etmis olacaksiniz.
Sarmis oldugunuz rulo yufkaya sekil vermek icin kendi etrafinda dolayin.
Yagli kagit serdiginiz firin tepisine hafifce aralik birakarak boreklerinizi yerlestirin. Kalan borek sosuna 1/2 cay bardagi aycicek yagi ilave ederek karistirin ve bir firca yardimiyla boreklerin her yerine guzelce surun.
Onceden isitilmis 190 derece turbo/fanli firinda kontrollu olarak 28-30 dakika pisirin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık