IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Ekim.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Nar Suyunun Faydalari


Nar, guc ve kuvvet veren meyveler denilince ilk akla gelenler arasinda bulunuyor. Oldukca fazla faydasi bulunan nar yuzyillardir bircok hastaligin tedavisinde kullaniliyor. Kalp hastaliklarindan, cinsellige, hamilelige kadar faydasi bulunan narin mevsimi geldigindde sIklikla tuketiliyor. Islam aleminde cennet meyvesi olarak nitelendirilen nar Ibn-i Sina'nin onerdigi besinler arasinda yer aliyor. Antioksidan ozelligi oldukca fazla olan nar bircok hastaliga karsi tam koruma sagliyor.

IBN-I SINA'NIN NAR SURUBU TARIFI
Malzemeler:

6 su bardagi taze sIkilmis nar suyu
6 yemek kasigi toz nobet sekeri
4 dal taze nane
Yapilisi:

6 su bardagi taze sIkilmis nar suyunu tencereye alin, nobet sekerini ekleyin tahta kasIkla iyice karistirin ocagin altini yakin kaynamaya baslayinca ocagi kisin.
30 dk kisIk ateste kaynatin son 5 dk kala taze naneleri yikayin dograyip icine atin ocagi kapatin.
Ilik olunca suzun cam kavanozda buz dolabinda saklayin.
Her sabah ac olarak 1 cay bardagi icin.
NARIN VE SUYUNUN FAYDALARI

KANSERDEN KORUYOR
Nar cekirdegi, tuketimi hizla artan cok fonksiyonlu bir gida destegi. En cok sedef, egzema ve kanser hastalarina tavsiye edilen nar ve nar cekirdegi, yuksek dozda polifenolik bilesIkler, tanen ve antosiyoninler icerirler ki bu maddeler bilinen en guclu antioksidanlardir. Antioksidanlar, bizi kanserden ve kronik dejeneratif hastaliklardan korurlar.

MIDE RAHATSIZLIKLARINA IYI GELIYOR
Narin icerisinde bulunan beyaz tabaka midenin kuvvetlenmesini saglar. Bunun yaninda duzenli olarak eksi nar pekmezi bal ile karistirilarak alindiginda mide iltihabina iyi gelir. Fakat bu karisim ac karinla alinmalidir. Yemekten sonra bir tane nar yemek alinan gidalarin hazmini kolaylastirir. Midede meydana gelen degisIkliklerden dolayi olusan kusma veya kusma hissine karsi eksi nar iyi gelir.

GRIPTEN KORUYOR
Narin icerdigi antioksidanlar gribe neden olan mikrop ve virusleri zararsiz hale getirir. Bununla birlikte bakteriler tarafindan kaynaklanan enfeksiyon hastaliklarina karsi ozellikle nar suyunun ciddi anlamda koruyucu etkisi vardir. Ozellikle kis aylarinda artan gribal enfeksiyonlara karsi onceden tuketilmesinde fayda vardir. Cunku narin icerdigi C vitamini vucudun soguk alginligina karsi direncini artirir.

KARACIGER YAGLANMALARINI ONLUYOR
Vucudunuzu her turlu bakteriden arindirir. Karaciger detoksu yapmak istediginizde size buyuk destegi olacaktir. Karacigerde olusan yaglanmalara karsi etkilidir.

KAN BASINCINI DENGELIYOR
Nar meyvesinin sIkilmasiyla elde edilen dogal nar suyunu her gun 1 bardak icmeye basladiginizda oncelikle kan basinciniz dengelenmeye basliyor. Tansiyon olarak da bildigimiz kan basincinin dengelenmesiyse uzun vadede sizi ozellikle yuksek tansiyon gibi ciddi problemlerden uzak tutuyor. Icerigindeki yuksek oranda potasyum, C vitamini ve polifenoller sayesinde kan akisinin duzenlenmesi saglayan nar suyu, yuksek tansiyon problemi olanlara ozellikler oneriliyor.

CILDI SIKILASTIRIYOR
Nar cekirdeginin antioksidan ve kollajen yapimini uyarici etkilerinden oturu kozmetik degeri de var. Nar cekirdegi yagindan yapilan sabun ve cilt bakim urunleri bircok ulkede oldukca revacta. Cilt sIkilastirici, kirisIklik giderici ve tazeleyici ozellikleri var bu urunlerin. Bu urunler kadar etkili kozmetikleri evde kendiniz de uretebilirsiniz. Hem sagliginiz hem de guzelliginiz icin nari bol bol tuketmeniz gerekiyor.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA IYI GELIYOR
Narin icerisinde bulunan polifenol ve antociyanin adli maddeleri E vitamininden 20 kat daha fazla gucludur ve bu maddelerin antioksidan ozellikleri damarlarda meydana gelen plak artisini ve daralmayi onler. Ayrica nar bir nevi dogal antibiyotik gorevi gordugunden dolayi kalp ve damarlarda bulunan zararli maddeleri temizler, mikroplari oldurur. Her gun sIkilmis bir bardak nar suyu kalp ve damarlara iyi gelir.

UYKUYU DUZENLIYOR
Vucudunuzdan mikroplari attigi gibi, ruhunuzdaki gerginligi de atacaktir. Stres ve uyku duzenin bozuldugu durumlarda nar suyu iyi bir fikir olabilir.

CINSEL SORUNLARA IYI GELIYOR
Afrodizyak ozellikleri barindirdigi icin kadin ve erkeklerde cinsel duygulari harekete gecirir.

HAFIZAYI GUCLENDIRIYOR
Beslenme kaynakli nedenlere bagli olarak gelisen unutkanlik, dikkat daginikligi ve odaklanma problemleri gibi durumlarda mevcut tedaviye ek olarak duzenli sekilde nar tuketilerek bilissel fonksiyonlar guclendirilebilir. Buna ek olarak Alzheimer ve Parkinson gibi hastaliklarda ozellikle de erken evrelerde iken nar tuketimine ozen gostermek, hastaligin ilerleyisinin yavaslatilmasi acisindan oldukca faydalidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık