IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Yuzyillarin sifasi, Anneannelerin ilaci


Food & Nutrition Research Journal'da yayinlanan arastirmaya gore, kemik suyu protein, kalsiyum ve kolajen dahil olmak uzere bir dizi besin icerir. Bu besinlerin cildiniz, kemikleriniz ve genel saglik ve esenliginiz uzerinde yararli etkileri olabilir.

KEMIK SUYU NEDIR?
Kemik suyu, hayvan kemiklerinin, etli eklemlerin ve bag dokularinin suda, bozulana kadar saatlerce kaynatilmasindan elde edilen bir sividir. Kalan sivi yahnilerde, corbalarda, soslarda kullanilabilir veya tek basina tuketilebilir.

Yaslanmayi tersine cevirir, cildi bebek gibi yapar: Kolajen nedir, hangi gidalar kolajen icerir? Kolajen eksIkligi belirtileri nelerdir?
Yaslanmayi tersine cevirir, cildi bebek gibi yapar
KEMIK SUYUNUN FAYDALARI

Kemik suyu kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve diger eser mineraller bakimindan zengindir. Ayni mineraller kendi kemiklerinizi olusturmak ve guclendirmek icin gereklidir.

Kemik suyunda bulunan bag dokusunun siviya eklem sagligini destekledigi bilinen iki dogal bilesIk sagliyor.

Kemik iligi elementi, A vitamini, K2 vitamini, cinko, demir, bor, manganez ve selenyum gibi minerallerin yani sira omega-3 ve omega-6 yag asitlerini saglar.

Kemik suyu, zengin bir protein kaynagidir. Kemik suyundaki protein icerigi, vucudunuzu kemik, kas, kikirdak, deri ve kan olustururken destekleyebilir.

Kemik suyunun sindirimi kolaydir ve gidalarin genel sindirimine yardimci olabilir. Kemik suyunda bulunan jelatin dogal olarak sivilari ceker ve tutar. Bu jelatin bagirsaktaki suya baglandiginda, bagirsak yolundan daha kolay gecmesine yardimci olur.

Jelatindeki bir amino asit olan glutamin, bagirsak duvarinin islevini korumaya yardimci olur ve 'sizdiran bagirsagi' onledigi ve iyilestirdigi bilinmektedir.

Sizdiran bagirsak da iltihaplanmaya yol acar. Bu nedenle, neden kemik suyu icmek sizdiran bagirsak, irritabl bagirsak sendromu ve Crohn hastaligi gibi inflamatuar bagirsak hastaliklari olanlara fayda saglayabilir.

Kemik suyundaki amino asitler de daha iyi uykuyu destekleyebilir.

Eklem sagligi, kemik suyunun faydali olabilecegi baska bir alandir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık