IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Azra'nin annesi: Kizimin parcalarinin yerini soylemeden gitti


Akdeniz Universitesi Gazetecilik Bolumu ogrencisi 21 yasindaki Azra Gulendam Haytaoglu'nu oldurup cesedini parcalayarak ormanlik alana atan katil Mustafa Murat Ayhan (49), yargilandigi davada Agirlastirilmis muebbet hapis cezasina carptirilmisti. Mustafa Murat Ayhan onceki aksam saatlerinde tutuklu bulundugu Diyarbakir T Tipi 1 Nolu Ceza Infaz Kurumundaki hucresinde bileklerini kesici bir aletle kesti. Durumun fark edilmesiyle hastaneye kaldirilan Ayhan hayatini kaybetti.

Mustafa Murat Ayhan’in cezaevinde oldugu haberini alan Azra’nin annesi Mezide Haytaoglu Azra’nin Kadirli ilcesi Durmussofular koyundeki mezarini ziyaret ederek katilin olum haberini verdi.

''KIZIMIN PARCALARININ YERINI SOYLEMEDEN GITTI''
Azra’nin mezari basinda dua okuyup gozyasi doken anne Mezide Haytaoglu, kizinin mezarinda Azra’ya hitap etmesi ise yurekleri burktu. Anne Mezide Haytaoglu “Kizimin parcalarinin yerini soylemeden gitti. Az cekti. Benim cocugumun eksIklerinin yerini soylemeden gitti. Simdi onunda annesi yansin. Hicbir annenin aci cekmesini istemem ama benim cektigim acilari gorsun” dedi.

Anne Haytaoglu, "Anne ben ruzgarin sesinden korkuyorum' diyordun. Nasil duruyorsun bu ruzgarin sesinde kuzum. Mutlu oldun mu? Haberi aldin mi kuzum ? Kardesin Hasan ile sabaha kadar oturduk seni bekledik gelir mi diye" sozleriyle gozyasi doktu.

''KAFAMDA SORU ISARETI KALMASIN DIYE GELDIM''
Ote yandan dun Azra'nin babasi katilin oldugunden emin olmak icin Diyarbakir'a gelmis, kafasinda soru isareti kalmasin diye geldigini belirterek, “Munevver Karabulut olayinda boyle bir suphe oldu. Babasi bunu dile getirdi. O yuzden isi saglama almak icin geldim. Ben ona Allah rahmet eylesin de diyemiyorum, atesi bol olsun da diyemiyorum. Her seyi Allah’a havale ediyorum. Onu avukatlar savunamayacak. Orada tek basina. Belasini buldu. Bir nebze de olsa benim yakinlarimin, ailemin cevremin hepsinin yuregine su serpildi. Ama icimde kalan su; bize bu iyiligi yapti, intihar etti. Keske cocugumun kaybolan kafasini, kaybolan ellerini, bazi uzuvlarinin yerini soyleyerek kendini oldurseydi. Artik kizimin mezarina cok rahat gitmek istiyorum. Bu haberi duydum, emin oldum ama vicdanimi rahatlatmak icin buraya geldim. Herkesten Allah razi olsun. Devlet bize sahip cikti. Hukumetimiz, memleketimiz sahip cikti. Oldugunden emin oldum.

''KIZIM BIR GAZETECI ADAYIYDI, MESLEKTASINIZ OLACAKTI''
Konustum, ailesinin gelip alacagini, baska bir cenazeyi almayacagini ogrendim. Kafam rahat olmazsa burada yatarim, gitmem dedim. Sag olsun savci bey beni ikna etti. Ikna oldum. Sonucta inancli insanlariz. Her seyden suphe duymaya gerek yok. Ben sadece emin olmak icin geldim ve emin oldum. Cani icin cok seyler konusmak istemiyorum. Zaten herkes ona gerekli ‘dua’lari ediyor. Kuzumun mekani cennet olsun. Babasinin kendisi icin savastigini gordu eminim. IsIklar icinde uyusun. KarmakarisIk duygular icerisindeyim. Saat 20.00 sularinda kesici bir aletle intihar ediyor. Daha sonra ambulansta vefat ediyor. Hastaneye naklediliyor. Tek tek dinledim. Sonucta biz hayatin icindeyiz. Yalan soyleyecek halleri yok. Emin oldum. Benim kizim bir gazeteci adayiydi. Meslektasiniz olacakti. Haber yapacakti haber oldu. Mekani cennet olsun” dedi.


ALİNTİ ~ Mynet
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık