IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sararmis camasirlara aninda cozum!


Beyaz camasirlarin her zaman lekesiz ve parlak, duz bir beyazliga sahip olmasi isteniyor. Camasirlarda gorulen sararmalar camasir temiz olsa bile pis ve bakimsiz bir gorunume sebep oluyor. Eger sararan camasirlari cope atiyor veya toz bezi yapiyorsaniz bu duruma bir son verebilirsiniz. Evde uygulayacaginiz temizlik hileleri ile camasirlarinizi kar gibi bembeyaz hale getirebilmeniz mumkun.

CAMASIRLARI BEMBEYAZ YAPACAK ONERILER

KARBONAT
Karbonat, sararan kiyafetleri beyazlatmak icin uygulayabileceginiz ilk yontemdir. Bu yontem icin, sararan bolgenin uzerini kapatacak sekilde karbonatla kaplayin. Uzerine biraz limon sIkin ve 10 dakika bekleyin. Bolgede kopurmeler olusacaktir. Daha sonra kiyafeti makineye atarak yikayin. Karbonat sari lekeyi asindirir, makine ise lekenin tamamen cikmasini saglar. Ancak bu yontemi, kumas kiyafetlerde denemeniz onerilir.

OKSIJENLI SU
Genelde hassas kiyafetler icin tercih edilen bir yontemdir. 1 bardak oksijenli su, 1 yemek kasigi camasir deterjani ile karistirilir. Sararmis olan bolgeye dokulur. 30 dakika bekledikten sonra, hassas yikamada yikanir.

LIMON SUYU
2 litre suyu kaynatin. Su kaynadiktan sonra buyuk bir kabin icine aktarin. Suya 1 yemek kasigi tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kasIk camasir deterjani ilave edin ve sararan kiyafetleri suyun icine atin. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yikama programinda yikayin. Ozellikle penye, gomlek ve yazlik kumaslar icin etkilidir.

AMONYAK
Bir kapta oksijenli su ve amonyagi karistirin. Karisimi sararan bolgeye dokun ve yumusamasini bekleyin. Daha sonra makinenin kisa programinda yikayin.

ASPIRIN
Kiyafeti genis bir kaba alin ve uzerine 5-6 adet aspirin atin. Daha sonra uzerine sicak su dokun ve kasIk yardimiyla karistirin. 1 saat beklettikten sonra makinenin en uygun modunda yikayin.


BEYAZ SIRKE
Sararan bolgenin uzerine tuz serpin. Ardindan beyaz sirke dokun ve 30 dakika bekletin. Daha sonra makinede yikayin. Beyaz sirke sararan bolgeyi acar ve kiyafetin canlanmasina yardimci olur.


ALİNTİ ~ Mynet
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık