IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Fuerteventura Nasil Bir Yerdir? Nereleri Gezilir?


Fuerteventura’da ziyaret edilecek yerler arasinda, buyuk bir kismi biyosfer rezervi veya adanin dogal veya kulturel mirasi olarak taninan ruya gibi plajlar ve inanilmaz dogal manzaralardan olusan ilginc bir cesitlilik bulacaksiniz.

Fuerteventura Nerededir?Fuerteventura Nasil Bir Yerdir? Nereleri Gezilir?
Fuerteventura, Afrika’nin kuzeybati kiyisinin sadece 100 km aciginda yer alan ve ucsuz bucaksiz Atlantik Okyanusu ile cevrili bir Ispanyol adasidir. Bu durum Fuerteventura’ya Avrupa etkilerinin karisimindan olusan bir Afrika atmosferi vermekte ve burayi gezginler icin en populer turistik noktalardan biri haline getirmektedir.

Gran Canaria ile birlikte Fuerteventura, Kanarya Adalari’nda en cok ziyaretci alan adalardan biridir ve ayni zamanda cennet gibi plajlarini maksimum konforla ziyaret etmek icin konaklamalarimizin keyfini cikarabileceginiz bir yerdir.

Fuerteventura’da Neleri Ziyaret Etmeli?
Adanin cennet gibi plajlarinda su sporlari yapmanin veya guneslenmenin yani sira, adanin essiz cazibesinin tadini cikarmak icin cesitli alternatiflere sahip olacaginiz bircok ilginc yer de var.

1. Corralejo’nun turistik merkezi
Adanin kuzeyinde Corralejo Dogal Parki’ni bulabileceginiz Corralejo bolgesi yer almaktadir. Beyaz kum ve kristalin sudan olusan inanilmaz kum tepelerine sahiptir.

Corralejo’nun eski kentinde geleneksel yerel yemekleri tadabileceginiz kucuk tezgahlar ve restoranlar bulacaksiniz. Ve sadece birkac metre otede cok cesitli hayvan turlerinin bir arada yasadigi Lobos adacigini gorebilirsiniz. Bu adaciga feribotla ulasabilirsiniz.

2. Popcorn Plaji
Fuerteventura’da ziyaret edilebilecek farkli bir ortam da yuzebileceginiz ve gununuzu “patlamis misir” ile cevrili olarak gecirebileceginiz unlu Popcorn Plaji’dir. Evet, patlamis misir! Bu dogal ortamin ozelligi patlamis misira benzer bir dizi tas olusumunda yatmaktadir.

Corralejo’dan ve Majanicho koyunden sadece on dakika uzaklikta Popcorn Plaji’ni bulacaksiniz. Koruma altinda olduklari icin bu tuhaf sekilli taslardan herhangi birini yaniniza alamayacaksiniz, ancak fotograf cekebilecek ve adada eglenceli bir gunun tadini cikarabileceksiniz.

3. Betancuria Koyu
Eger guzel yerlerden bahsediyorsak, Fuerteventura’nin batisinda, 1834 yilina kadar adanin eski baskenti olan Betancuria’yi kaciramazsiniz. Burasi, 1404 yilinda fatih Jean de Béthencourt tarafindan kurulan, tum Kanarya Adalari’ndaki ilk kasabadir.

Betancuria suphesiz tum adanin en guzel tarihi merkezlerinden birine sahip olan Fuerteventura’nin tarihi ve kulturel mirasinin onemli bir bolumunu temsil etmektedir. Su anda burada sadece 800 kisi yasamaktadir.

Fuerteventura Nasil Bir Yerdir? Nereleri Gezilir?4. Guise ve Ayose Manzara Noktalari
Betancuria koyune giden FV-30 yolu uzerinde, Morro Velosa’ya dogru devam ettiginizde, Santa Inés Vadisi ile Betancuria Kirsal Parki arasinda, Corrales de Guise olarak adlandirilan bolgede yer alan Guise y Ayose manzara noktasini bulacaksiniz. Burasi adayi gormek icin yola cikan turistlerin zorunlu duraklarindan biri haline gelmistir.

5. Barranco de las Peñitas Yuruyus Noktalari
Eger bir doga asigi iseniz, Betancuria’nin kalbinde Fuerteventura’nin en cok ziyaret edilen ve fotograflanan parkurlarindan biri olan “Barranco de Las Peñitas” yer almaktadir.

Ermita de Malpaso, Arco de Las Peñitas (dogal bir yerlesim bolgesi) ve yerli bir Kanarya Adasi palmiye korusunu barindiran dikey yamaclardan olusan bir gecittir. Bu rota, uzunlugu nedeniyle yurumek icin biraz zorlu bir parkurdur.

6. Ajuy Magaralari
Bati kiyisinda ziyaret edilecek yerlerden bir digeri de Fuerteventura’daki kucuk balikci koyu Ajuy’dur. 150 kisilik nufusu ile Ajuy, adadaki en temsili volkanik anitlardan birine ev sahipligi yapmaktadir.

Ajuy magaralarina giden patika uzun surmez ve yol boyunca her turlu ucurumu, fosillesmis kumul olusumlarini, eski deniz gastropod fosillerini ve 100 milyon yildan daha eski magmatik ve volkanik okyanus cokeltileri gorulebilir. Ajuy magaralarina ulasmadan once, Ajuy’un 270 metre uzunlugundaki siyah kumlu plaji dikkat cekicidir.

7. Tindaya Daglari
Fuerteventura’da ziyaret edilmesi gereken bir diger yer de hic suphesiz adanin kuzeybatisinda yer alan buyulu Tindaya Dagi’dir. Burada, bu efsanevi dagda yasayan yerliler tarafindan neden kutsal bir alan olarak kabul edildigini gosteren, 400 metre yukseklige kadar tasa oyulmus cok cesitli gravurler vardir.

Tindaya, Fuerteventura’nin Kulturel Mirasi olarak korunur. Bu nedenle daga tirmanmak ya da kayalarini toplayip goturmek yasaktir.

8. Barranco de los enamorados
Barranco de los enamorados’tan gecen trekking rotalari, essiz renklere ve sekillere sahip 6 km’lik engebeli yamaclariyla cok begeniliyor. Bu jeolojik mucevher Kulturel Ilgi Varligi olarak ilan edilmistir ve birkac yildir Fuerteventura adasinda en cok ziyaret edilen rotalardan biri olmustur. Oraya ulasmanin en kolay yolu Tindaya koyunden gecmektir.

9. Malpaís Grande’nin volkanik duzlukleri
Malpaís Grande’nin koruma altindaki manzarasi, uzun zaman once Caldera de Liria ve Caldera de La Laguna tarafindan yayilan lav akintilarinin yarattigi siyah duzluklerden olusan jeomorfolojik bir olusumdur.

Malpaís Grande dogal aniti, kraterler, firinlar ve volkanik tuplerden olusan 3.245,3 hektarlik bir alani kapsamaktadir. Fuerteventura’yi karakterize eden tarihin ve essiz guzelligin bir parcasidir.

10. El Cotillo
Genis La Oliva belediyesinde yer alan kucuk bir balikci koyu olan El Cotillo, gun batimlarinin en iyi gozlemlendigi yerler arasindadir. Arnavut kaldirimli sokaklari, limanlari, lezzetli mevsim baliklari ve Tostón deniz fenerinde gun batiminin tadini cikarilabiliyor.

11. Aguas Verdes
Yerel halk tarafindan Charco de Aguas Verdes olarak bilinir. Binlerce yillik bu volkanik olusuma erismek icin Playa del Valle plajindan gecmelisiniz.

12. Caleta de Fuste
Burada dogal bir yuzme havuzudur. Bolgede bulunan askeri tahkimat nedeniyle Kale olarak da bilinen Caleta de Fuste’de mola verilebiliyor. Caleta de Fuste, Fuerteventura’nin dogusunda, ayni adi tasiyan turistik koyde yer almaktadir.

13. Puerto del Rosario
Bu sehir, ana hizmetlerin yogunlastigi ve adanin yerel nufusu icin gece hayati ve eglence teklifinin esas olarak bulundugu yerdir. Sehirde ziyaret edilebilecek en ilginc yerler arasinda Auditorio Insular de Fuerteventura ve Casa Museo de Unamuno yer almakta olup, burada sIklikla kulturel ilgi cekici etkinlikler ve gosteriler duzenlenmektedir.

14. Morro Jable
Kuzeyde Corralejo’yu bulurken, guneyde Morro Jable koyunu ziyaret edebilirsiniz. Bu koy, altin sarisi kumsali ve turkuaz rengi denizi etrafina dagilmis guzel beyaz evleri nedeniyle Fuerteventura’da ziyaret edilmesi en cok tavsiye edilen yerlerden biridir.Fuerteventura Nasil Bir Yerdir? Nereleri Gezilir?

Morro Jable kasabasi, kalabalik magazalar ve barlarla kapli bir ana caddeye sahiptir. Bu pitoresk koyde ayrica tatiliniz boyunca bir saniye bile sIkilmamaniz icin cesitli gunduz ve aksam bos zaman etkinliklerine katilabilirsiniz.

15. Jandía Yarimadasi
Jandía, gezginlere beyaz kumlu plajlarinda huzur bulma ve turkuaz sulardaki dalgalarin sesine kendilerini kaptirma imkani sunmaktadir. Ayrica, ruzgar sorfu ve ucurtma sorfu gibi su sporlari yapmayi seviyorsaniz, Jandía bu aktivitelerin tadini cikarmak icin Fuerteventura’da ziyaret edilebilecek en iyi alternatiflerden biridir. Ayrica, deniz mahsullu pilav veya izgara balik gibi deniz mahsulleri iceren lezzetli tipik yemekleri tadabileceginiz bazi restoranlarinda ogle yemegi yiyebilirsiniz.

Fuerteventura’da baska nereleri ziyaret etmeli?

Yukarida belirtilen Fuerteventura’da gezilecek yerlere ek olarak, Calderón Hondo ve Tuz Muzesi gibi diger ilginc yerleri de ziyaret edilebilir.

Ilkinde, 50.000 yillik aktif olmayan volkanlarin bir hizalamasini bulacaksiniz. Tuz Muzesi’nde ise tuz kopugunun olusumunu ve bu isin yuzyillar once adanin ekonomisini nasil guclendirdigini gozlemleyebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık