IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Dunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?


En iyi luks otobus ureticileri her yil dunyanin en pahali otobuslerini sunar. Luks otobus sirketleri arasindaki rekabet, tutkulu insanlar icin pazara muazzam cekici otobusler getirdi. Otobusle yolculuk gunumuzde eglencenin bir parcasi haline gelmistir.Dunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?

En iyi luks otobus ureticileri ustun hizmetleriyle siralanmistir. Otomotiv sektoru dunyanin en buyuk ekonomik alanidir. Otobus sirketleri boylesine buyuk bir projeyi surdurmek icin milyarlarca dolar harcamaktadir. Genellikle ucuncu dunya, farkli ulkelerin bu ureticilerinden kamu araclari alir.

Iste marka ulkeleri, sahipleri, net degeri ve luks otobus modelleri dahil olmak uzere dunyanin en iyi otobus ureticilerinin listesi.

01. Toyota Motorlari
Net Deger: 344 Milyar Dolar
Ulke: Japonya
Kurulus: 28 Agustos 1937
Kurucusu: Kiichiro Toyoda
CEO: Akio Toyoda
Calisanlar: 366.283 Kisi
Merkez: Toyota, Aichi, Japonya
Ilk Otobus: Toyota RU18
Populer Otobus Modelleri: hibrit elektrikli otobusler, hidrojen yakit hucreli araclar
Uretmektedir: Luks araclar, ticari araclar, motorlar, otomobiller

Toyota, 2022 yilinda dunyanin en buyuk otobus ureticisidir. Bu en buyuk cok uluslu otomotiv sirketi 364445’ten fazla kisiye is yeri yaratmistir. Dunya capinda hizmet vermektedir. Neredeyse her ulkede her yolda bir Toyota araci bulunmaktadir. Dunyanin en buyuk ikinci sirketi olarak ilan edilmistir. Neredeyse yilda 10 milyon farkli tipte arac uretmektedir.

Bu sirket, is dunyasinda 37 yildir faaliyet gosteren en buyuk kamu sirketidir. Kiichiro Toyoda bu basarili halka acik otomotiv sirketinin kurucusudur. Toyota’nin 606 istiraki bulunmaktadir. Pazar lideri olarak ilan edilmistir. A tipi motor bu sirketin ilk urunuydu. Toyota, 1936 yilinda ilk binek aracini uretmistir.
02. Volkswagen AG
Net Deger: 500 Milyar Dolar
Ulke: Almanya
Kurulus: 28 Mayis 1937
Kurucu: Alman Isci Cephesi
CEO: Herbert Diess
Calisanlar: 307,342 Kisi
Merkez: Wolfsburg, Asagi Saksonya, Almanya
Ilk Otobus: Samba
Populer Otobus Modelleri: Volkswagen Volksbus, Volksbus Flex
Urettigi urunler: ticari araclar, motosIkletler, motorlar, makineler
Ebeveyn: Porsche ve Piech aileleri

Volkswagen AG, dunyanin bir diger en buyuk cok uluslu otomotiv sirketidir. Ticari araclar uretmektedir. Satislarina gore dunyanin en buyuk otomotiv sirketidir. 2019 yilinda 10,9 milyon arac satmistir. En buyuk pazari Avrupa’da ve sirket bu pazari yirmi yili askin suredir elinde tutuyor. Fortune Global 500’un en ust listesinde yerini almistir. Volkswagen farkli markalar altinda araclar satmaktadir. Bugatti, Lamborghini, SEAT, Audi, Bentley vb. gibi.

03. Volvo
Net Deger: 42,29 Milyar Dolar
Ulke: Isvec
Kuruldu: 1968
Kurucu: AB Volvo
CEO: Martin Lundstedt
Calisanlar: 96.194 Kisi
Merkez: Goteborg, Isvec
Ilk Otobus: B9M (1983)
Populer Otobus Modelleri: Volvo 9700 DD

Volvo, 2022 yilinda dunyanin en iyi otobus ureticilerinden biri olmustur. Volvo otobusleri dunya capinda hizmet vermektedir. Bu Volvo’nun bir yan kurulusudur. Bu, dunyanin en buyuk otobus ureticilerinden biridir. Volvo ilk sehir ici otobusunu 1983 yilinda B9M modeli ile piyasaya surdu.

Volvo 9700 DD, Volvo’nun en gelismis cift katli otobusudur. Bu otobus 96 yolcuyu bir arada tasiyabilen, musterilere gore en konforlu, guvenli ve esnek otobustur. Gunumuzde Volvo otobusleri en iyi ozelliklere sahip daha akilli otobusler uretmektedir.

04. Daimler AG
Net Deger: 265,05 Milyar DolarDunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?
Ulke: Almanya
Kurulusu 1926
Kurucusu: Karl Benz
CEO: Ola Källenius
Calisanlar 288.481 Kisi
Merkez: Stuttgart, Almanya
Uretmektedir: Otomobiller, ticari araclar
Ana Kuruluslar: N/A

Daimler, dunyanin onde gelen kuresel otobus ureticisi sirketlerinden biridir. Sirket 1926 yilinda kurulmustur. Sirketin genel merkezi Almanya’nin Stuttgart kentindedir. Net degeri 32,36 milyar dolar civarindadir. Karl Benz bu sirketin sahibidir. Daimler, otomobiller, ticari yenilikci araclar, cevre dostu urunler ve bircok servis merkezi uretmektedir. Mercedes-Benz, BharatBenz ve Setra markalari ile Daimler, kuresel pazarda lider bir otobus tedarikcisi olarak her parcayi kapsamaktadir. Daimler ureticisi, musterilerin gereksinimlerini karsilayabilecek verimlilik, yenilikci uretim, cevre dengesi ve en ust duzeyde guvenlik ile taninmaktadir.

05. Scania AB
Net Deger: 20,69 Milyar Dolar
Ulke: Isvec
Kurulusu 1891
Sahibi: Volkswagen Group
CEO: Henrik Henriksson
Calisan Sayisi: 51.278 Kisi
Merkez: Sodertälje, Isvec
Uretimler: Ticari araclar, Dizel motorlar
Ana Kuruluslar: Volkswagen Grubu
Ilk Otobus: Metropol (C50)
Populer Otobus Modelleri: N/A

Scania AB, Isvec’in dunya capindaki en buyuk otomotiv sirketlerinden biridir. Sirket 1891 yilinda kurulmustur. Bu sirketin ilk otobusu Metropol C50 idi. Alman otomotiv sirketi Volkswagen Group bu sirketin sahibidir. Tahmini net degeri 12,33 milyar dolara yakindir. Sirket, dizel motorlari ve ticari gelismis araclariyla populerdir. Su anda Scania, Kuzey Amerika haric dunya capinda satis ve finansal hizmetlerini sunmaktadir. Bu cok uluslu sirkette 52103 calisan bulunmaktadir. Scania urunlerini Arjantin, Brezilya, Rusya, Polonya, Hindistan, Isvec, Finlandiya gibi farkli ulkelerde uretmektedir.

06. ISUZU
Net Deger: 80,48 Milyar Dolar
Ulke: Japonya
Kurulusu: 1916
Sahipleri: Yoshisuke Aikawa
CEO: Susumu Hosoi
Calisanlar: 37k+ Kisi
Merkez: Shinagawa, Tokyo, Japonya
Ilk Otobus: DH100H-BU20
Populer Otobus Modelleri: Isuzu Novoultra 4HK1E6C, Novo – Turizm, Isuzu Gala Super Hi Decker

ISUZU, dunyada cok populer ve ust sinif bir otobus ureticisidir. Bu sirket ilk olarak 142 yil once bir petrol sirketi olarak basladi. Daha sonra 1934 yilinda bugunku haline donustu. Simdi ISUZU tum dunyaya hizmet veriyor. Kuresel pazari var ve urunleri yaygin olarak kullaniliyor. Uretim bolumunde de cok sayida insan calisiyor. Sirketin bircok yan kurulusu vardir. Bu sirketin urunu cogunlukla dunyada goruluyor. 2009 yilinda yapilan bir arastirma, ISUZU’nun bugune kadar 21 milyon dizel motor urettigini ve bunu dunya capinda sattigini soyluyor. ISUZU en cok Asya’da kamyonlarini satmaktadir.

07. Kamaz
Net Degeri: 2,58 Milyar Dolar
Ulke: Rusya
Kuruldu: 1969
Sahipler: Rostec (%49,9) Avtoinvest Limited (%23,54) Daimler (%15)
CEO: Sergey Kogogin
Calisan Sayisi: 36.000 Kisi
Merkez: Naberezhnye Chelny, RusyaDunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?
Ilk Otobus: KamAZ Shuttle (2016)
Populer Otobus Modelleri: KamAZ-6282, KamAZ-2257E, NEFAZ-52994E, KamAZ “Shuttle”
Benzersiz bir calisma: ilk elektrikli otobus

Kamaz, 51 yildir is dunyasinda saglam bir zeminde duran en eski otobus ureticilerinden biridir. Sirket, 2018 yilinda otomotiv dunyasini ilk kez elektrikli otobus ile tanistirdi. Otobus Lityum Titanat bataryalara sahip. Bu super bataryalar sadece 10 ila 25 dakika icinde tamamen sarj edilebiliyor. Otobus 27 koltuga sahip ve icinde 85 yolcu tasiyabiliyor. Kamaz, Moskova’ya 6,5 milyar ruble karsiliginda 511 elektrikli otobus ve 462 buyuk sehir ici alcak tabanli otobus satisi icin anlasma imzaladi.

Anlasmaya gore sirket, sarj istasyonlarinin ve otobuslerin bakiminin sorumlulugunu ustlenmek zorunda. Devlet sirketi Rostec, sirketin en buyuk hissesine sahip. Sirketin 110’un uzerinde istiraki ve bagli ortakligi bulunuyor. KamazAZ-6282 bu sirketin en iyi elektrikli otobusudur. Uc kapisi vardir, zemin tipi alcak girislidir, uzunlugu 12 400 mm, genisligi 2 540 mm’dir.

08. IVECO
Net Degeri: 28 Milyar Dolar
Ulke: Italya
Kurulusu 1999
Sahipleri: Giovanni Agnelli
CEO: Alessandro Gianni BALDI
Calisanlar: 25.000+Kisi
Merkez: Torino, Italya
Ilk Otobus: Škoda 125 sasi
Populer Otobus Modelleri: Evadys H, Evadys HD, Magelys
Uretimler: Otobusler, Antrenorler
Ebeveyn: CNH Endustriyel

Ivaco, Ivaco-bus adli ikincil biriminde otobus uretmektedir. Bu buyuk otomotiv sirketi farkli turlerde otobusler uretmektedir. Bu sirketin otobusleri, gelismis gorunumleri nedeniyle bircok kez odullendirilmistir.

09. GAZ Grup
Net Degeri: 1,32 Milyar Dolar
Ulke: Rusya
Kurulus: 2005
Sahipleri: JSC Russian Machines
CEO: Vadim Nikolayevich Sorokin
Calisanlar: 40.000+ Kisi
Merkez: Nizhny, Rusya
Ilk Otobus: GAZelle Next (2013)
Populer Otobus Modelleri: Kurgan Otobus, Pavlovo Otobus, Likinsky Otobus (LiAZ)
Benzersiz bir calisma: Ilk Yanki Dostu Otobus
Ana Kurulus: Russian Machines Corporation

Bu Rus otomobil sirketi ulkenin sekiz bolgesinde hizmet vermektedir ve Rusya’daki en buyuk Otobus ureticisidir. Alicilara dogrudan satis ve hizmet vermektedir. Sirket 16 yildir faaliyet gostermektedir. Sirket, ticari amacla her modelden otobus ve kamyon uretmektedir. Sirket 2015 yilinda toplam 68.857 arac uretmistir. Sirketin GAZ Group Bus Division adi altinda otobus uretimi icin tamamen farkli bir birimi bulunmaktadir.

Moskova bu yil 328 dizel otobus teslim alacak. Ustelik sirket bu otobusleri 5,5 milyar rubleye satiyor. GAZ grubu artik elektrikli otobusler de uretiyor ve Vladivostok’a 2 adet cevre dostu elektrikli otobus ve bir sarj istasyonu tedarik ettiler. Bu otobusler 10 dakika icerisinde tamamen sarj edilebiliyor. Bu iki otobus, Vladivostok’un sert havasi icin ozel olarak uretilen isitmali on camlara sahip. GAZ elektrikli otobusleri 85 kisi tasiyabiliyor. Ayrica her otobuste 2 adet asenkron 125kW motor bulunuyor. GAZ, elektrikli otobusu cevre dostu bir otobuse donusturen sirkettir.

10. Marcopolo S.A.
Net Degeri: 1 Milyar Dolar
Ulke: Brezilya
Kurulusu: 6 Agustos 1949Dunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?
Sahipleri: Paulo Bellini
CEO: Jose Rubens De La Rosa, James Bellini(1 Mayis 2019)
Calisanlar: 20.000+ Kisi
Merkez: Caxias do Sul, Brezilya
Populer Otobus Modelleri: Marcopolo Viale BRT
Uretmektedir: Otobus govdesi, mikrobus, minibus, sehir ici otobus, tur otobusu

Bu en buyuk otomotiv sirketi Amerika, Yeni Zelanda, Guney Afrika, Bati Avrupa gibi 60’tan fazla ulke ile calismaktadir. Bu sirkette 20.016’dan fazla kisi calisiyor ancak ilginc bir sekilde sirket yolculuguna sadece 15 isci ile basladi. Ayrica yan kuruluslari da bulunmaktadir.

Bu sirket de teknik acidan cok gelismis bir sirkettir. Marcopolo ilk olarak 1953 yilinda celik ile calismaya baslamistir. Hindistan, Karnataka’da Marcopolo’nun TATA Motors ile TATA MARCopolo Motors Ltd. adinda ortak bir sirketi bulunmaktadir. Bu sirket ayni zamanda otobus ve yolcu otobusu de uretmektedir. Marcopolo bu sirketi 2008 yilinda TATA ile birlikte kurmustur. Bu sirkette Marcopolo’nun payi %49’dur.

11. NFI Grup
Net Degeri: 1 Milyar Dolar
Ulke: Kanada
Kuruldu: 16 Haziran 2005
Kurucu: John Coval
CEO: Paul Soubry
Calisan Sayisi: 9.300 Kisi
Merkez: Winnipeg, Manitoba, Kanada
Ilk Otobus: Western Flyer Coach
Populer Otobus Modelleri: Yeni flyer Xcelsior
Uretir: Motorlu tasitlar ve otobusler
Uzmanlik alani: Araclar; Carfair Kompozitleri; Motorlu Tasit Endustrileri

Amerika’da NFI grubu, motorlu yolcu otobusu ve otobus uretiminde en iyi kamu sirketidir. Ancak sirket sadece Kuzey Amerika ve Avrupa’ya hizmet vermektedir. 1930 yilinda sirket ilk kez calismaya basladiginda adi Western auto and truck body works ltd idi. Sirket islerinde NFI sembolunu kullanmaktadir. Xcelsior, 35 feet uzunlugunda olan en iyi eserleridir.

12. Anhui Ankai Automobile Co. Ltd
Net Degeri: 500 Milyon Dolar
Ulke: Cin
Kuruldu: 21 Nisan 1997
Sahipleri: Xianfeng Wang, Liya Yi
Calisanlar 3.000+ Kisi
Merkez: Hefei, Anhui, Cin
Ilk Otobus: HFF6110GS-1
Populer Otobus Modelleri: Ankai.SETRA
Uretmektedir: Otobus, sehir ici otobus, turist otobusu, yeni enerji otobusu vb.

Sirket urunlerini dunya capinda satmaktadir. Sirketin ilk uluslararasi isi, Anhui Ankai HFF6110GS-1 adli alcak tabanli bir otobus olan cift katli bir otobus satarak gerceklesti. Bu, 4000 calisanin calistigi dunyanin en buyuk otobus ureticisi sirketlerinden biridir.

SETRA, kendileri tarafindan uretilen dunyanin en gelismis otobusudur. Cin Iletisim Bakanligi bu modele Buyuk Tip ve Gelismis Donanimli Otobus unvanini vermistir. Otobus, dunya capindaki en luks otobuslerden biridir. Sirket, standart kalitesi icin de bir sertifikaya sahiptir. Ankai’nin 40’tan fazla ulke ile is iliskisi bulunmaktadir.
13. Solaris Otobus
Net Degeri: 50 Milyon Dolar
Ulke: Polonya
Kurulusu: 1996
Kurucu: Krzysztof Olszewski
CEO: Javier Calleja
Calisan Sayisi: 2,300 Kisi
Merkez: Bolechowo-osiedler, Polonya
Ilk Otobus: Solaris Urbino 12
Populer Otobus Modelleri: Solaris urbino 9, solaris urbino 15 ve solaris urbino 18
Hayir kurumu: Yesil Dachshund Vakfi
Uretimler: Otobus, troleybus ve tramvaylar
Benzersiz bir calisma: Ilk alcak tabanli otobus, hibrit tahrikli otobus

Solaris’in uretim icin dort farkli yeri var. Urunlerini dunya capinda satiyorlar. Burasi tramvay ve otobus Dunyanin En Buyuk 15 Luks Otobus Ureticisi Kimlerdir?uretimiyle unlu bir sirket. Dunyanin ilk alcak tabanli otobusunun uretildigi sirkettir. CAF sirkete ebeveynlik yapiyor. Bu eski sirket ilk sehir ici otobusunu 1999 yilinda piyasaya surmustur. Solaris farkli turlerde otobusler uretmektedir. Turler surus yontemi, tasarim ve boyutlar bakimindan farklilik gosterir. 2017 yilinda, otobusleri uluslararasi bir yilin otobusu ve otobusu unvanini kazandi.

Solaris, 2005 yilindan itibaren guvenli surucu basligi altinda daha iyi surus icin egitim vermektedir. Solaris, ogrencilere profesyonel egitim veren ilk sirkettir. Sirket, 2012 yilinda savunmasizlara yardim etmek amaciyla Yesil Dachshund Vakfi adinda bir yardim vakfi kurmustur. Solaris Urbino 9, solaris urbino 15 ve solaris urbino 18 en iyi kreasyonlaridir.

14. Zhengzhou Yutong Otobus A.S., Ltd.
Gelir: 4,47 milyar dolar
Ulke: Cin
Kuruldu: 1963
Sahibi: Yuxiang Tang
CEO: Tang Yuxiang
Merkez: Guancheng Hui Bolgesi, Zhengzhou, Henan, Cin
Uretmektedir: Otobus, Sehirici Otobus, Sehirlerarasi Otobus, Okul Otobusu, Havaalani Otobusu, Ozel Otobus vb.
Ust Kuruluslar: N/A
Ilk Otobus: ZK6128HG
Populer Otobus Modelleri: ICE12, ZK6118HGA, ZK6121HQ, ZK6122HE9

Zhengzhou yutong, ticari elektrikli otobuslerle taninan en buyuk Cinli otobus ureticisi sirkettir. Bu sirket 1963 yilinda kurulmustur. Yuxiang Tang, Zhengzhou Yutong’un sahibidir. Bu sirketin merkez ofisi Guancheng Bolgesi, Henan’dadir. ZK6128HG ilk otobus modeliydi. Mevcut geliri 4,47 milyar dolardir. Bu sirket su anda bircok otobus, okul otobusu, sehirlerarasi otobus, ozel otobus ve havaalani otobusu gibi otobusler uretmektedir. Bunlar arasinda ICE12, ZK6118HGA, ZK6121HQ, ZK6122HE9 bu sirketin populer otobus modelleridir. En buyuk otobus ve yolcu otobusu tedarikcisi sirketlerden biridir, bu nedenle makine yapimi ve gayrimenkul yatirimlarinin yani sira agirlikli olarak otobus isini kapsamaktadir.

15. Higer Otobus
Net Degeri: 1,65 milyar dolar (2015)
Ulke: Cin
Kurulusu: 1998
Sahibi: King Long
CEO: Li Chun
Calisanlar: 6.000+ Kisi
Merkez: Suzhou, Jiangsu, Cin
Uretimler: Ticari ve turizm araclari, Otobusler ve yolcu otobusleri
Ana Kuruluslar: King Long
Ilk Otobus: Higer H5C
Populer Otobus Modelleri: Higer Otobus A80, A50, A30, A90, A98

Higer, uc yuzden fazla ticari otobus ve otobus saglayan Cin’in onde gelen otobus ureticisidir. Bu sirketin ana kurulusu king long’dur. Higer 1998 yilinda kurulmus ve ilk otobus modeli Higer H5C’yi piyasaya surmustur. Suzhou, Jiangsu’da. Merkezi Suzhou, Jiangsu’da bulunmaktadir. Rapora gore tahmini gelir 1,64 milyar dolar. Higer’in en populer otobus modelleri Higer Bus A50, A80, A90, A98, A30’dur. Higer Bus sirketi agirlikli olarak turizm otobusleri ve yolcu otobusleri gibi ticari araclar uretmektedir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık