IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sans getiren yosun topu: Marimo nedir? Marimo bakimi nasil yapilir Marimo ozellikleri


Son zamanlarda internette satisi sunulan ve sans getirdigine inanilan marimo toplar cok talep goruyor. Japonya'da bilinen marimo yosun topunun bakimi da cok kolaydir. Ulkemizde de populer olmaya baslayan marimo yosun topu nedir? Marimo evde bakimi nasil yapilir? Detaylar haberimizde...

Marimo Japonca Mari ziplayan oyun topu, Mo ise suda buyuyen bitkiler icin kullanilan bir terim olarak geciyor. Turkce karsiligi ise adiyla Yosun topu, bakimi en kolay ve keyifli canlilar arasinda yer aliyor. Marimo yosunu, sans ve mutluluk getirdigi inancinin yani sira bakimi kolay oldugu, yilda ortalama 5 mm buyudugu ve cam bir fanusun icinde eve sIk bir atmosfer kattigi icin her gecen gun daha fazla kisinin dikkatini cekiyor. Marimo yosun topu olarak anilsa da aslinda bir alg turudur. Son donemle oldukca populer olan Marimo nedir ve nasil bakilir merak ediliyor. Iste Marimolar hakkinda bilmeniz gerekenler


MARIMO YOSUN NEDIR?

Marimo top yumusak, kadifemsi bir gorunume sahip buyuk yesil toplara dogru buyuyen nadir bir yosun seklidir.

Dogal olarak Akan Golu'nde yetisen Japonya'ya ozgudur. Ayrica Izlanda, Estonya ve Iskocya'da bulunurlar.

Bir gol katinda 2 ila 2,5 m derinlikte yamalar yetistirebilirler. Marimo'nun yuvarlak sekli onu donduren dalga hareketi ile korunur.

Suyun dogal hareketleriyle top seklini alan yesil algler ozenli bakildigi surece cok uzun yillar yasayabiliyor. En fazla 20-30 cm civarinda buyuyebildigi icin fanus haricinde buyuk akvaryumlarda da bakiliyor.



MARIMO BAKIMI NASIL YAPILIR?

- Marimo yosunlara kavanoz, fanus veya akvaryumda kolayca bakabilirsiniz.

- Akvaryumda bakilan marimolara her hafta bir sure dinlendirilmis cesme suyuyla degistirmek ve hafifce sIkarak suyunu bosaltmak gerekiyor.



- Anavatani soguk bolgeler oldugu icin su degisimi sirasinda soguk su kullaniliyor ve cok sicak yaz aylarinda belli araliklarla fanusu buzdolabina koymakta fayda var.

- Ayrica bu canlilar iliman ve soguk iklim kusaklarinda yetismeleri nedeniyle, her ne kadar yasamlarini surdurmek icin isiga ihtiyac duysalar da direkt gelen gunes isigindan olumsuz etkilenebilirler. Bu yuzden marimolar bakimini yaparken dikkatli olmak gerekiyor.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık