22.Eylül.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Ben Bu Cihana Sıgmazam Dizisindeki Çak Çak Tatlisi Tarifi
CAK CAK MALZEMELERI
Hamur icin: 2 adet yumurta Yarim cay kasigi tuz 2 yemek kasigi seker 6 yemek kasIk dolusu un 1 kabartma tozu Kizartmak icin: Sivi yag Serbet icin: 4 yemek kasIk dolusu bal 3 yemek kasigi seker Ici icin: Yer fistigi yada iri dogranmis ceviz CAK CAK TATLISI NASIL YAPILIR? CAK CAK YAPILISI Yumurtalari ayri bir kapta seker ve tuzu ilave ederek cirpalim ,sonra yumurtalari bir kabin icine alip ,un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur yoguralim. Hazir hamuru bir saat dinlendirelim. Dinlendikten sonra hamuru iki parcaya bolelim ve merdane ile 4 mm kalinliginda acalim. Actigimiz hamuru 4 cm genisliginde seritlere keselim ve yine uzunlamasina eriste seklinde keselim, sonra yagi bir tencereye dokelim ve ocaga alip yuksek ateste kizdiralim, sonra hamurlari kizgin yagda karistirarak kizartalim ve genis bir kabin icine alalim. Bir tencereye bali dokelim ve cok kisIk ateste eritelim ve sekeri ilave edip karistirarak 2 dakika kaynatalim. Yer fistigi kizarttigimiz hamurlara ilave edip sonra sicak serbeti esit sekilde uzerine dokup karistiralim sonra bir genis tabaga alalim ve servis yapalim. CAK CAK TATLISI PUF NOKTALARI Malzemeleri belirtilen sirayla koymaniz cak cak tatlisinin efsane lezzetine lezzet katacaktir. ALİNTİ ~ |
|
|