IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Ben Bu Cihana Sıgmazam Dizisindeki Çak Çak Tatlisi Tarifi


CAK CAK MALZEMELERI

Hamur icin:

2 adet yumurta
Yarim cay kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
6 yemek kasIk dolusu un
1 kabartma tozu
Kizartmak icin:

Sivi yag
Serbet icin:

4 yemek kasIk dolusu bal
3 yemek kasigi seker
Ici icin:

Yer fistigi yada iri dogranmis ceviz


CAK CAK TATLISI NASIL YAPILIR?

CAK CAK YAPILISI

Yumurtalari ayri bir kapta seker ve tuzu ilave ederek cirpalim ,sonra yumurtalari bir kabin icine alip ,un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur yoguralim.
Hazir hamuru bir saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra hamuru iki parcaya bolelim ve merdane ile 4 mm kalinliginda acalim.
Actigimiz hamuru 4 cm genisliginde seritlere keselim ve yine uzunlamasina eriste seklinde keselim, sonra yagi bir tencereye dokelim ve ocaga alip yuksek ateste kizdiralim, sonra hamurlari kizgin yagda karistirarak kizartalim ve genis bir kabin icine alalim.
Bir tencereye bali dokelim ve cok kisIk ateste eritelim ve sekeri ilave edip karistirarak 2 dakika kaynatalim.
Yer fistigi kizarttigimiz hamurlara ilave edip sonra sicak serbeti esit sekilde uzerine dokup karistiralim sonra bir genis tabaga alalim ve servis yapalim.


CAK CAK TATLISI PUF NOKTALARI

Malzemeleri belirtilen sirayla koymaniz cak cak tatlisinin efsane lezzetine lezzet katacaktir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık