IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Hastane Nedir?


Idari sorumluluklar, hastanenin finans, personel, temizlik, malzeme ve mulk, camasirhane, koruma, ulasim, muhendislik ve yonetim kurulunun yani sira diger bazi bakim alanlarinda destek hizmetlerinin serbest birakilmasini duzenleyen yonergelerini ve direktiflerini yerine getirmeyi icerir.Hastane Nedir?

Hastanenin mali faaliyetleri asagidakiler icin planlanmali, yonlendirilmeli ve koordine edilmelidir.
Bir hastanedeki hastalarin yani sira orada calisan personel.
Hizmetler ve girisimler icin bir is ve mali planin yani sira finansman projeksiyonlari hazirlamak.
Nakit giris ve cikislarini takip etmek.
Personel gelisim planlarini, prosedurlerini ve standartlarini yonetmek; politika, uygulama ve kanun, kural ve yonetmeliklerin idaresi konusunda rehberlik saglamak.
Cesitli gruplar ve nufuslar icin saglik hizmetlerinin kalitesi, etkinligi ve sonuclari, saglik kuruluslarinin yapisi ve dinamikleri tarafindan sekillendirilir; gelecekteki saglik reformu girisimleri ve hastanedeki hastalar icin politika yansimalari.
Hastane isletmeciligi, hastanelerin bir diger onemli faydasidir.

Hastanedeki Yatak Turleri ve Isimleri
Yatak yapmak bir beceridir. Hastanin durumuna gore ve bilimsel hemsirelik kavramlarini kullanarak uygun bir yatak hazirlama yontemidir. Yatak ozenle yapilirsa hasta kendini daha rahat hissedecektir. Hemsireler hastane yataklarini duruma gore cesitli sekillerde hazirlayabilmelidir. Cogu durumda yataklar, hastanin ozel bir tedaviye ihtiyaci oldugunda ve odada baska kimse olmadiginda hazirlanir.

Hastanelerdeki yatak turleri ve isimleri sunlardir:

Basit Yataklar
Ozel Yataklar

Basit Yataklar:
Kapali Yatak
Acik Yatak
Dolu Yatak

Ozel Yataklar:
Operasyon Yatagi
Kardiyak Yatak
Battaniye Yatak
Amputasyon Yatagi
Kirik Yatagi

Hastane Turleri
Hastaneler genellikle devlet, kar amaci guden veya gutmeyen saglik kurumlari, saglik sigortasi saglayicilari veya dogrudan hayirsever bagislar gibi hayir kurumlari tarafindan subvanse edilir. Finansman kaynagina bagli olarak hastaneler uc gruptan birinde siniflandirilabilir.

Asagida hastane turleri belirtilmistir:

Kamuya ait hastane
Kar amaci gutmeyen hastaneler
Kar amaci gutmeyen hastaneler
Hastaneler, sagladiklari bakim turune (gosterge niteliginde) veya sunduklari hizmetlere bagli olarak daha ileri duzeyde derecelendirilebilir, ornegin
Uzmanlik Hastaneleri
Genel Tip ve Cerrahi Hastaneleri
Klinikler
Egitim Hastaneleri
PsIkiyatri Hastaneleri
Aile Planlamasi ve Kurtaj Klinikleri
Hospisler & Palyatif Bakim Merkezleri
Acil ve Diger Ayakta Bakim Merkezleri
Uyku Bozukluklari Klinikleri
Kan ve Organ Bankalari
Dis Laboratuvarlari

Hastanelerin FinansmaniHastane Nedir?
Modern hastaneler icin destek cesitli yerlerden gelmektedir. Bunlar kamu fonlari, hayirsever katkilari veya ozel fonlar ve saglik sigortasi tarafindan odenebilir. BirlesIk Krallik’taki Ulusal Saglik Hizmeti, yasal vatandaslara “tamamen ucretsiz” olarak devlet tarafindan finanse edilen saglik hizmetlerinin yani sira, uyrugu veya statusu ne olursa olsun herkese acil bakim hizmeti sunmaktadir.

Hastanelerin mevcut kaynaklarini onceliklendirmesi gerekliligi nedeniyle, bu tur programlara sahip ulkelerde zorunlu olmayan tedaviler icin ‘bekleme listeleri’ egilimi vardir, daha sonra erisebilenler oldukca hizli ve verimli bir sekilde tedavi almak icin ozel saglik sigortasini tercih edebilirler.

Amerika BirlesIk Devletleri’ndeki hastaneler ve klinikler genellikle ozel sektore ait olup, HCA Healthcare de dahil olmak uzere bazi kar amacli hastaneler tarafindan isletilmektedir. Prosedurlerin ve maliyetlerinin bir veritabanini ucretlendirmek icin bir chargemaster kullanilir; yine de, bu fiyatlar saglik hizmetleri aglari arasinda saglanan saglik hizmetleri icin daha dusuk olabilir.

Hastaneler yasalar geregi hayati tehlike arz eden acil durumlarda hastalari odeme guclerine bakmaksizin tedavi etmekle yukumludur. Katrina Kasirgasi sonrasi da dahil olmak uzere, acil durumlarda sigortasi olmayan kisileri kabul eden ozel hastanelerin gelirleri onemli olcude zarar gormektedir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık