IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

3Beğeni(ler)
  • 1 gönderen CeReN
  • 1 gönderen CeReN
  • 1 gönderen CeReN

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Diyetisyene Gore En Saglikli 6 Sut


Gunumuzde, marketlerde cok sayida secenek bulabilirsiniz. Inek sutunden vegan sut icermeyen sutlere kadar her gun yeni urunler ortaya cikiyor gibi gorunuyor. Bazi insanlarin alerjiler veya intoleranslar nedeniyle belirli sutlerden kacinmasi gerekebilir, bu da cok fazla secenege sahip olmanin olumlu bir yanidir. Ancak, digerleri icin bir secim yapmak biraz bunaltici gelebilir. Biri digerinden daha mi iyi? 6 farkli populer sutun beslenmesini burada ozetledik, boylece hangisinin hedeflerinizi en iyi sekilde karsiladigini gorebilirsiniz.

1. Inek Sutu
Iste 1 su bardagi %2 inek sutu icin beslenme :

122 kalori
8g proteini
4g yag
12g karbonhidrat
12g seker
0 gr ilave seker
0 gr lif
309mg kalsiyum (%31 RDA)
1.3mcg B12 vitamini (%54 RDA)
390mg potasyum (%9 RDA)

Inek sutunun beslenme acisindan cok faydasi var. 8 gram protein veya gunluk protein ihtiyacinizin yaklasIk 1/3'u ile doludur ve bol miktarda karbonhidrat ve yag icerir, bu da onu gununuzu beslemek veya bir antrenmandan sonra yakit ikmali yapmak icin cok yonlu bir yol haline getirir. Ayrica, kemiklerinizi guclu tutmaya yardimci olan kalsiyum ve beyninize fayda saglayan ve metabolizmanizin en iyi sekilde calismasina yardimci olan B12 vitamini gibi harika bir saglikli besin kaynagidir. Ayni zamanda kan basincinizi kontrol altinda tutan ve kalbinizi saglikli tutan iyi bir potasyum kaynagidir.

Seker icerigi yuksek gibi gorunse de, sutteki sekerin tamami dogal olarak olusan laktozdandir ve aromalandirilmamis sutte ilave seker yoktur. Ayrica, ozellikle organik sut yerine konvansiyonel sut secerseniz, magazadaki en uygun fiyatli sutlerden biridir. Sut, etkileyici besleyici faydalari olan peynir ve yogurt gibi diger favori urunlerinden bazilarinin temelidir.

2. Soya Sutu​

Bitki bazli gitmek istiyorsaniz, soya sutu populer bir sut alternatifidir. Iste 1 fincan sade sekersiz soya sutu icin beslenme :
92 kalori
9 gr protein
5 gr yag
3g karbonhidrat
1 gr seker
0 gr ilave seker
0 gr lif
246mg kalsiyum (%25 RDA)
386mg potasyum (%9 RDA)
1mcg B12 vitamini (%43 RDA)
Soya sutu, inek sutune benzer bir beslenme profiline sahiptir. Kalsiyum, B12 vitamini ve potasyum gibi protein ve besinler acisindan yuksektir. Sade soya sutu karbonhidratta inek sutunden daha dusuktur, ancak aromali ve tatlandirilmis versiyonlar karbonhidratta daha yuksektir ve lezzet icin ilave seker icerir.

3. Badem Sutu​

Bademleri gevrek bir atistirmalik olarak yiyebilirsiniz, ancak bademli sutlu bir icecek olarak da islenebilirler. Iste 1 su bardagi sekersiz badem sutu icin beslenme :
39 kalori
1 gr protein
3 gr yag
3g karbonhidrat
2g seker
0 gr ilave seker
0 gr lif
482mg kalsiyum (%48 RDA)
2.6 mcg D vitamini (% 17 RDA)
Badem sutu, besin degerini artirmak icin tipik olarak kalsiyum ve D vitamini gibi besinlerle takviye edilir. Ayrica, bunlar vejeteryan veya vegan diyet uygulayan kisilerin yeterince almakta zorlanabilecegi besinlerdir. Aksi takdirde, badem sutu kalori, protein, karbonhidrat ve yag bakimindan dusuktur. Inek sutu veya soya sutu kadar doyurucu veya besleyici olmasa da, bir sut alternatifi icin daha hafif bir secenektir.

4. Hindistan Cevizi Sutu​

Yemek pisirmede sIklikla kullanilsa da, icmek icin de hindistancevizi sutlu icecekler bulabilirsiniz. Iste 1 bardak hindistan cevizi sutu icecegi icin beslenme :
75 kalori
0 gr protein
5 gr yag
2 gram doymus yag
7g karbonhidrat
6g seker
0 gr ilave seker
1.5mcg B12 vitamini (%62 RDA)
2.4mcg D vitamini (%15 BKI)

Hindistan cevizi sutunun kalorisi diger sut alternatiflerinden biraz daha dusuktur ve ayrica protein icermez. Bununla birlikte, hindistancevizinin yuksek yag icerigi nedeniyle inek sutunden biraz daha fazla yag ve diger bitki bazli sut alternatiflerinden daha fazla doymus yag icerir. Bu nedenle hindistan cevizi sutu, birincil sut secimi yerine daha cok bir lezzet katkisi olarak veya ozel durumlarda tuketilmelidir.

5. Yulaf Sutu​

En yeni urunlerden biri olan yulaf sutu hizla populerlik kazaniyor. Iste 1 su bardagi yulaf sutunun besin degeri :

90 kalori
2 gr protein
2 gr yag
19g karbonhidrat
4g seker
0 gr ilave seker
2g lif
350mg kalsiyum (%35 RDA)
400mg potasyum (%9 RDA)
0.2mcg B12 vitamini (%10 RDA)
Yulaf sutu kalori, yag ve karbonhidrat bakimindan inek sutu ve soya sutuyle karsilastirilabilir. Bardak basina 2 gram protein acisindan biraz daha dusuktur, ancak diger sut alternatif seceneklerinden daha yuksektir. Yulaf sutu ile ilgili dikkate deger bir sey, fincan basina 2 gram lif icermesidir, bu da lif alimini artirmaya calisan biri icin yardimci olabilir.

Pirinc Sutu​

Pirinc sutu, sute benzer bir amaca hizmet etmek icin harmanlanmis ve suzulmus tahil bazli bir icecektir. Iste 1 su bardagi sekersiz pirinc sutu icin besin degeri :
120 kalori
1 gr protein
2 gr yag
23g karbonhidrat
10 gr seker
0 gr ilave seker
0 gr lif
20mg kalsiyum (%2 RDA)
0.4mg demir (%2 RDA)
Inek sutu veya diger sut alternatiflerine gore protein acisindan daha dusuk olmasina ragmen, karbonhidrat acisindan daha yuksektir, bu da aktiviteden once size enerji artisi saglamaniza yardimci olabilir.

Hamilelikte Sut Icmek Faydali mi? Zararli mi? Kansizlik Yapar Mi?
Hamilelikte kalsiyum almak, anne karnindaki bebegin kemik gelisimi icin onemlidir. Sut ve sut urunleri, kalsiyum bakimindan zengin gidalar olduklari icin hamilelikte bunlari tuketmeniz gerekir. Hamilelikte Sut Icmek Gerekir mi? Hamilelikte ihtiyac duyulan en onemli besinlerden bir tanesi...


Sonuc olarak: Disarida sut ve sut alternatifleri icin cesitli secenekler var ve yaptiginiz secim kendi diyet tercihlerinizi ve olabilecek kisitlamalarinizi yansitmalidir. Beslenme acisindan bakildiginda, inek sutu, saglikli kemikleri ve saglikli bir vucudu destekleyen protein ve besinler acisindan dogal olarak yuksektir. Soya sutu, protein ve beslenme acisindan inek sutu ile karsilastirilabilir. Diger sut alternatifleri kalori ve protein bakimindan daha dusuk olma egilimindedir, ancak genellikle ureticiler tarafindan beslenmelerini artirmak icin takviye edilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Alt 15.Eylül.2022   #2
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cevap: Diyetisyene Gore En Saglikli 6 Sut


Kenshi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Süt ve Süt ürünleri bana iyi gelmiyor

Sen Al Ben İcerim : ))

Leader bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 15.Eylül.2022   #3
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cevap: Diyetisyene Gore En Saglikli 6 Sut


Kenshi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hangisini istiyorsun yada ben hepsinden alayım

Pinar Süt Olsun Lüppen : ))

Leader bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 15.Eylül.2022   #4
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cevap: Diyetisyene Gore En Saglikli 6 Sut


Kenshi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tamam

Anlastik : ))

Leader bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık