IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen CeReN

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Universite Yurtlarindan Daha Luks 12 Hapishane


Hapishaneyi dusundugunuzde akliniza, demir parmakliklar, karanlik koridorlar, vasatin altinda yemekler ve havadaki genel dehset goruntuleri gelir. Tum hapishaneler boyle degildir. Aslinda dunya capinda oyle hapishaneler var ki, yasal hapishaneler olmalarina ragmen, cok iyi durumdalar.

Iste dunyanin en konforlu 12 hapishanesi – islah tesislerine bakisimizi degistiren kurumlar.

1. Bastoy Cezaevi, NorvecUniversite Yurtlarindan Daha Luks 12 Hapishane
Oslofjord’daki Bastoy Adasi’nda bulunan bu hapishane, hapishane kompleksi icinde tenis, ata binme, balik tutma ve guneslenme gibi lukslerin tadini cikaran 100’den biraz fazla mahkuma ev sahipligi yapmaktadir. Zevkli evleri ve calisabilecekleri yemyesil ciftlikleriyle bu asgari guvenlikli kurumdaki mahkumlar muhtemelen cogu zaman mahkum olduklarini unutuyorlar.

2. HMP Addiewell, Iskocya
Iskocya’nin guneyindeki Majestelerinin Addiewell Hapishanesi, bir ogrenim hapishanesi olarak her bir mahkuma haftada 40 saat uretken beceriler kazandirmaktadir. Mahkumlarin sivil hayata amaca yonelik ve tatmin edici bir sekilde geri donmelerine yardimci olmaya ozel olarak odaklanan Addiewell’in 700 mahkumu emin ellerdedir.

3. Otago Duzeltme Tesisi, Yeni Zelanda
Guvenlik onlemleri hafife alinmasa da, Otago mahkumlarina konforlu odalar saglamakta ve beceri gelistirme yoluyla degisime buyuk onem vermektedir. Hafif muhendislik, sut hayvanciligi ve ascilik gibi dersler veren Otago, etkin bir sekilde rehabilite etmeye calismaktadir.

4. Leoben Adalet Merkezi, Avusturya
Siddet icermeyen suclar isleyenler icin sirin bir Avrupa konutu olan Adalet Merkezi hapishanesi, mahkumlarin her birine ozel banyosu, mini mutfagi ve televizyonu olan tek kisilik bir hucre veriyor. Tum bunlar ve tam donanimli spor salonu, basketbol sahasi ve acik hava rekreasyon alani bana sorarsaniz oldukca rahat bir cezaevi olacaktir.

5. Aranjuez Cezaevi, IspanyaUniversite Yurtlarindan Daha Luks 12 Hapishane
Islahevlerinin aileleri parcalama bicimini ele alan bu yenilikci kurum, bebek yastaki cocuklarin ilk yillarini hapsedilmis ebeveynleriyle birlikte gecirmelerini sagliyor. BesIkler, duvarlarda Disney karakterleri ve bir cocuk oyun alaniyla donatilan Aranjuez, hapsedilmis ebeveynlere kosullara ragmen ebeveynligi deneyimleme ve hapsedilme gercegini kavrayamayacak kadar kucuk olanlara ebeveyn olma sansi veriyor.

6. Champ-Dollon Cezaevi, Isvicre
Daha once asiri kalabalik nedeniyle kotu sohrete sahip olan Champ-Dollon’daki yenilenmis konutlar, ekli bir banyo iceren genis uc kisilik hucrelere sahiptir. Bu gibi genis imkanlar, mahkumlarin kendilerini mahkum gibi degil, rehabilitasyon icin birlikte calisan universite yurt arkadaslari gibi hissetmelerini sagliyor.

7. JVA Fuhlsbuettel Cezaevi, Almanya
Hamburg’daki bu cezaevi, yatak, kanepe, ozel dus ve tuvaletin yani sira bol miktarda dogal isIk alan genis hucrelerin keyfini cikaran uzun suredir hizmet veren bircok mahkuma ev sahipligi yapmaktadir.
JVA Fuhlsbuettel, sundugu pek cok imkanin yani sira mahkumlara camasirlarini yikayabilecekleri makineler, bir konferans salonu ve bir dinlenme odasina erisim saglamaktadir.

8. Sollentuna Cezaevi, Isvec
Bu islah tesisi, mahkumlarini konforlu yataklari ve ekli banyolari olan ozel hucrelerde barindirmaktadir. Mahkumlar son teknoloji urunu bir spor salonu, kullanima acik bir mutfak ve TV ve kanepe ile donatilmis genis bir dinlenme odasi luksune sahiptir.

9. Halden Cezaevi, Norvec
Bol yesillik ve dogal isIkla cevrili Halden’in dunyanin en insancil hapishanesi olarak anilmasinin bir nedeni var. Her mahkum nispeten mahremiyete sahip konforlu odalardan yararlanmaktadir. Beceri gelistirme dersleri, TV sovlari, filmler ve video oyunlariyla dolu bir dinlenme odasi, tam donanimli bir spor salonu ve gercek bir muzik kayit tesisi, bu cezaevini uzun suredir hizmet veren her mahkumun ruyasi haline getirmektedir.

10. Cebu Cezaevi, FilipinlerUniversite Yurtlarindan Daha Luks 12 Hapishane
Cebu Cezaevi yukarida bahsi gecen tesislerin luks standartlarini yakalayamasa da, mahkumlarin eglence ve yaraticiligini desteklemektedir. Bu islah tesisindeki mahkumlar, cesitli muzikal parcalar esliginde sarki soyleyip dans ederek kendilerini simartmaktadir. Bu mahkumlar sadece sivil izleyiciler icin performans sergilemekle kalmiyor, imza bile dagitiyorlar.

11. San Pedro Cezaevi, Bolivya
Kesinlikle luks hapishanelerin kahramani degil, ancak San Pedro turunun tek ornegi olan hapishane ici topluluk duzeniyle bu listeye ait. Kendi kendini atayan liderleri, evleri ve aileleri, isyerleri ve kafeleri olan mahalleleriyle burasi, dunyadaki tum hapishaneler arasinda en alisilmadik sekilde konforlu olani olabilir.

12. Pondok Bambu Cezaevi, Endonezya
Luks bir yasam tarzinin bedeli yolsuzluk olsa da Pondok Bambu hapishanesi, klima ve buzdolaplarindan karaoke makineleri ve manikur salonlarina kadar her seyle tam donanimli bir kadin tesisidir. Bahceler ve heykellerle dolu bu komplekste guzellik bakimlari ve eglence dersleri inkar edilemez derecede rahat olacaktir.


ALİNTİ ~
Haje bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık