IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kralice Elizabeth kimdir, kac yasinda? Kralice 2. Elizabeth neden oldu?


Edinilen son dakika haberine gore Kralice Elizbeth hayatini kaybetti. Britanya Kralicesi II. Elizabeth, doktorlarin saglik durumundan endise duydugu gerekcesiyle tibbi gozetim altindaydi. Yasanan gelismeler sonrasinda "Kralice Elizabeth kimdir, kac yasinda ve neden oldu? Elizabeth oldu mu, olum sebebi aciklandi mi?" aramalari hiz kazandi. Iste Kralice Elizabeth hakkinda merak edilenler.

Kralice Elizabeth'in olum haberi sonrasinda Kralice Elizabeth hayatina dair arastirmalar hiz kazandi. 96 yasindaki Ingiltere Kralicesi 2. Elizabeth saglik sorunlari sebebiyle bir suredir tibbi gozetim altina alimisti. Peki Kralice Elizabeth kimdir, kac yasinda ve neden oldu? Elizabeth olum sebebi aciklandi mi? Iste detaylar.

KRALICE ELIZABET KIMDIR?

II. Elizabeth, Elizabeth Alexandra Mary Windsor; d. 21 Nisan 1926 tarihinde dogdu. Ingiliz Milletler Toplulugu uyesi elli uc ulkeden on dordunun kralicesi. Ayni zamanda Topluluk Baskani ve Ingiltere Kilisesi Yuksek Valisi'dir.6 Subat 1952'de tahta ciktiginda Topluluk Baskani ve yedi ulkenin (BirlesIk Krallik, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Guney Afrika, Pakistan ve Seylan) kralicesi oldu. Bir sonraki yil gerceklesen tac giyme toreninin televizyonda gosterilmesiyle bir ilk gerceklestirildi. 1956'dan 1992'ye kadar bolgelerin bagimsizlik kazanmasi ve bazi kralliklarin cumhuriyet olmasiyla kralliklarin sayisi degisti. Gunumuzde, yukarida sayilan ulkelerin ilk dordune ek olarak Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adalari, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ile Saint Kitts ve Nevis'in kralicesidir. Dunyanin halen hukum suren en yasli ve Britanya'nin en uzun omurlu hukumdaridir. 9 Eylul 2015'te dedesinin babaannesi Kralice Victoria'nin saltanatini geride birakarak Britanya'nin en uzun sure tahtta kalan hukumdari ve tarihte en uzun sure hukum suren kralice oldu ve en uzun sure hukum suren ikinci hukumdar oldu.



Kralice Elizabeth kimdir, kac yasinda ve neden oldu? BirlesIk Krallik Kralicesi II. Elizabeth oldu mu, olum sebebi aciklandi mi ve ne hastasiydi?
Elizabeth, Kral VI. George ve Kralice Elizabeth olacak olan York Duku ve Dusesi'nin buyuk kizi olarak Londra'da dogdu. Cocuklugu boyunca evde ozel egitim gordu. Babasi, agabeyi VIII. Edward'in tahttan cekilmesiyle 1936'da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olasi varis konumuna geldi. II. Dunya Savasi sirasinda orduda gorev almaya basladi. 1947'de Edinburgh Duku Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarini verdikleri dort cocuklari oldu.



Kralice Elizabeth kimdir, kac yasinda ve neden oldu? BirlesIk Krallik Kralicesi II. Elizabeth oldu mu, olum sebebi aciklandi mi ve ne hastasiydi?
KRALICE ELIZABETH'IN YERINE KIM GECECEK?

Kralice II. Elizabeth'in varisi en buyuk oglu Galler Prensi Charles'tir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık